Prima pagină » National » Cine sunt medicii cu COVID care au fugit din spital. O colegă le ia apărarea: Suntem în prima linie
Cine sunt medicii cu COVID care au fugit din spital. O colegă le ia apărarea: Suntem în prima linie

Cine sunt medicii cu COVID care au fugit din spital. O colegă le ia apărarea: Suntem în prima linie

31 oct. 2020, 12:36,
George Cristian în National

S-a aflat cine sunt mediciii din Târgu Jiu care, diagnosticaţi cu COVID-19, au fugit din carantina. Conform presei locale, doi dintre cei trei medici care au fugit din spital fără a primi încuviinţarea colegilor îşi desfăşurau activitatea tocmai în cadrul secţiei de Terapie Intensivă, secţie în care sunt internaţi pacienţii cu cele mai grave simptome.

Totuşi, Elena Vlad, un medic pneumolog din Gorj le i-a apărarea spunând că este anormal ca societatea să reacţioneze aşa cu personalul care… lupta în prima linie.

Elena Vlad, colega cu cei trei medici, critica reacţia societăţii

Roxana Gheorghiţoiu, Violeta Dragomir şi Rodica Dîrnu sunt cei trei medici care au plecat din spital fără aprobarea personalului medical şi fără să fie externate.

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, medicul pneumolog din cadrul spitalului în care îşi desfăşoară activitatea doi dintre cei trei medici, le i-a apărarea colegilor şi critică reacţiile din spaţiul public apărute după ce întâmplarea a devenit publică.

Interesant este faptul medicul condamna condiţiile în care sunt cazaţi medicii, cel mai probabil, aceleaşi condiţii în care sunt cazaţi şi pacienţii. Desigur, se pare că medicul nu a avut nicio reacţie la condiţiile din spitale, asta până când s-a produs evenimentul cu cei trei colegi de breazlă:

„Ruşine societate pentru modul în care îţi tratezi doctorii. Nişte doctoriţe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă la ele. Ştiţi care sunt condiţiile în care am fost cazate noi aici: salonul are igrasie, are un geam mic de 30/70 cm, uţa nu se închide, nebulizare nu s-a făcut de luni de când sunt eu aici. Nimeni nu a făcut niciun favor unor doctori infectaţi la datorie! De acum încolo cred că în prima linie trebuie să fie cei care alergau aseară după doctoriţe şi le numesc infractoare!! DSP, conducerea spitalului prezentă în miezul nopţii, dar niciodată prezentă să vadă condiţii de muncă a medicului, condiţiile de spitalizare a lor. Colegiul Medicilor Gorj trebuie să reacţioneze!!!!“.

Trei medici au fugit din spital, asta deşi aveau COVID-19

Polițiștii gorjeni au anunțat, vineri dimineață, că s-au sesizat din oficiu în cazul lor, după ce au părăsit spitalul fără acordul personalului de serviciu. Conducerea spitalului va demara, de asemenea, o anchetă.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul că un număr de trei pacienţi internaţi în SJU Târgu Jiu, Secţia Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu. Poliţiştii au constatat că pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 şi 55 ani, toate având domiciliul în municipiul Târgu Jiu, acestea fiind medici în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Din verificări a rezultat că, în cursul zilei de 29 octombrie, acestea au părăsit incinta secţiei medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Miruna Prejbeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`