Prima pagină » Local » Cine mă mai angajează la 55 de ani? Drama unui bărbat din Iași, șofer de profesie, care își caută un loc de muncă. „Ni se dă de înțeles că este căutat tineretul” – FOTO/VIDEO

Cine mă mai angajează la 55 de ani? Drama unui bărbat din Iași, șofer de profesie, care își caută un loc de muncă. „Ni se dă de înțeles că este căutat tineretul” – FOTO/VIDEO

15 mai 2023, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN în Local

Constantin Damian, un bărbat din Iași care își caută un loc de muncă, trece printr-o dramă din cauza vârstei. Pentru că are 55 de ani, ieșeanul spune că mulți patroni nu îl mai sună după ce susține interviul. Bărbatul a fost și la Bursa Locurilor de Muncă, pentru a căuta un post în comerț, dar a primit numai promisiuni de la angajatori

Constantin Damian, un șomer din Iași care își caută un loc de muncă, spune că vârsta reprezintă un impediment în angajarea sa. Bărbatul de 55 de ani are experiență în domeniul transporturilor, fiind șofer timp de 26 de ani. Din cauza problemelor de sănătate a renunțat la locul de muncă.

„Eu am fost șofer pe mașină de distribuție, iar acum caut altceva. Am renunțat la șofat din cauza efortului fizic. Am dureri foarte tari de spate, nu mai dădeam randament. Chiar nu mai puteam face munca fizică de cărat marfă, făceam recepția mărfii la client. Am lucrat ca șofer pentru o firmă care ducea marfă la diverse magazine. Vreau să lucrez în magazine, ca manipulator marfă.

Eu am muncit ca șofer timp de 26 de ani. Nu am experiență în muncă în domeniul acesta, în magazine, pentru ceea ce vor dumnealor, angajatorii. În primul rând, e vârsta. Eu am 55 de ani și e cam greu să îmi găsesc. Cine mă mai angajează la 55 de ani? Ni se dă de înțeles că este căutat tineretul, că vor să angajeze tineri. Ei poate au altă putere, alte șanse, dar și cei ca mine vor să muncească”, susține Constantin Damian, șofer din Iași care își caută un loc de muncă.

Constantin Damian este un bărbat din Iași ce are peste 45 de ani și își caută un loc de muncă

Bărbatul a depus mai multe CV-uri, dar nu a fost sunat de angajatori. La Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat pe 12 mai 2023, a primit mai multe promisiuni de la angajatori.

„Am mai fost la câteva interviuri și aștept răspunsul de la angajatori. De vreo 3 luni îmi caut un loc de muncă. Nu știu dacă o să am prea multe șanse să mă angajez, dar eu sper că o să găsesc ceva. Am mai întrebat și la târg, la Bursa Locurilor de Muncă, am dat interviul și o să văd dacă mă caută cineva. Nu am lucrat niciodată în străinătate și nici nu vreau. Îmi caut ceva de muncă aici, în Iași. Sunt atâtea supermarketuri, ar trebui să aibă nevoie de oameni la aranjat marfa, ceea ce caut eu”, mai spune Constantin Damian, șomer din Iași.

O altă tânără din Iași care își caută un loc de muncă este Dorina Atanasiu, cu experiență în domeniul agricol.

Mii de locuri de muncă pentru ieșeni

La Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat anul acesta de Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM), au fost 79 de angajatori cu 1.232 de posturi disponibile. Din cele 1.070 de persoane participante, 680 au fost selecţionate în vederea susţinerii interviului, iar 33 de solicitanți au certitudinea încheierii unui contract corespunzător pregătirii profesionale, din care 3 cu studii superioare. În Iași, rata șomajului este mai mică față de media națională, însă numărul cel mai mare este reprezentat de tineri.

Pe de altă parte, dacă un patron angajează un bărbat din Iași ce are peste 45 de ani, cum este Constantin Damian, are anumite beneficii de la stat.

Comentarii
  • SSG Security

    ce vorbesti? o gramada persoane peste 50 ani lucreaza la firmele de paza. numai in Lidl. Kaufland, Selgros, Profi sau Mega Image am vauzt de atatea ori persoane in varsta lucrand ca agenti de paza

  • Atitudine de victima !, si-a dat demisia ca era sofer si nu mai facea fata , il durea schinarea si acu vrea sa se angajeze hamal la magazine , sa vindecat ? ori maninca perje ?

  • Corect ai dreptate SSG firma de pază de la lidl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *