Partidul Naţional Liberal Iaşi a decis cine intră în cursa pentru alegerile parlamentare 2024. Lista este definitivă, după selecția internă făcută de formațiunea politică.
Candidații pentru Camera Deputaților sunt:
- Alexandru-Iulian Muraru
- Marius-Alin Andrieș
- Florin-Traian Ciubotaru
- Bogdan Iliescu
- Romeo Vatră
- Daniel Juravle
- Sorin Năcuță
- Marius Minea
- Constantin Dolachi
- Sorin Afloarei
- Cosmin Stanciu
- Liviu Bulgaru
- Ciprian Bostan
- Ioana Dănilă
- Maria Cabalau
- Petronela Nechita
- Adrian Acostoaiei
Candidații pentru Senat sunt:
- Lucian Rusu
- Mihai Chirica
- Liviu Brătescu
- Luciana Antoci
Alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc pe 1 decembrie, Ziua Națională a României
Conform deciziei din luna iulie, alegerile parlamentare din acest an, care vor determina componența Senatului și a Camerei Deputaților, se vor desfășura pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Românii își pot exercita dreptul de vot atât în țară, cât și în străinătate.
Data alegerilor a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului 755/2024, iar recent, guvernul a emis mai multe acte normative (HG 1034/2024, HG 1035/2024, HG 1036/2024) pentru a organiza calendarul și detaliile necesare bunei desfășurări a procesului electoral.
Românii din străinătate care doresc să voteze la secții sau prin corespondență se pot înregistra pe site-ul votstrainatate.ro. Data limită pentru înregistrarea cu opțiunea de vot la secție este 16 septembrie, iar pentru votul prin corespondență termenul este 17 octombrie. Înregistrarea a început la 1 aprilie.
Campania electorală începe pe 1 noiembrie și se încheie pe 30 noiembrie la ora 7:00, odată cu deschiderea secțiilor de votare în străinătate. În străinătate, votul se desfășoară pe 30 noiembrie și 1 decembrie, iar în țară doar pe 1 decembrie, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 dacă sunt încă alegători în secție sau la coadă.
Cetățenii români pot vota în baza unor documente de identitate valabile în ziua votării, cum ar fi cartea de identitate, pașaportul (diplomatic, de serviciu, simplu, temporar, electronic), sau alte acte specifice. Pentru românii cu domiciliul în străinătate, sunt necesare documente care atestă domiciliul respectiv.
Astfel, alegerile parlamentare din acest an oferă cetățenilor români din țară și din diaspora oportunitatea de a-și exprima opțiunile politice într-un context simbolic, chiar de Ziua Națională.
Nimic nou, aceleași putori incompetente.
Antiromanul pe primul loc.
Spuneti-le iesenilor de ce primul pe lista este evreul Alexandru Muraru si de ce filiala PNL iasi este condusa de evreul Alexandru Muraru……asta trebuie sa stie iesenii care merg la vot.
Nu votati PNL Iasi! Daca intra si unul de la PNL Iasi in Parlament, ala o sa fie tradatorul de neam si tara Muraru. Faptul ca acest specimen este in fruntea PNL Iasi va spune starea in care se afla PNL Iasi.
El a comis infractiuni cum ar fi sa deconteze de mai multe ori aceleasi facturi de cate 10.000 de lei la Parlament, ar trebui sa fie in puscarie.
Vecinii lui de la Rediu il acuza de amenintari si de faptul ca a facut drumul privat si le inunda curtile.
Investigati daca bunicul fratilor Muraru a fost printre beneficiarii celor cate 10.000$ pusi la bataie prin 2004 de organizatia evreiasca Centrul Simon Wiesenthal pt. cei care pot acuza iesenii de Holocaust, acum fiind lejer cap de lista la Parlament din nou, in ciuda a cat de antiroman este.
Se pare că toate suinele ciorrrrrdeneliste vor la sut măciuci în noul parlahoț –să spună fiacare populimi de ce le cere votul și ce au până acum prntru populimea ieșeană -cred că merită muuuulte tăblițe suedeze așa cî ciordelleul meeeeu poate inporta nelimitat marfa fără sponsorizările lui halexa bam,bam ciuciu tăblițe–