Prima pagină » Cancan » Cine este Valeria Arnăutu? Dramele prin care a trecut artista

Cine este Valeria Arnăutu? Dramele prin care a trecut artista

09 mai 2022, 11:19, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Valeria Arnăutu este o interpretă de muzică populară ce a avut turnee atât pe plan național, cât și internațional. Aceasta a început să cânte de la o vârstă fragedă, iar la 5 ani, părinții săi au înscris-o la „Școala Generală de Muzică”. Anul trecut, cântăreața și-a pierdut ambii părinți la un interval foarte scurt de timp.

Pe lângă cariera sa în industria muzicală, aceasta a fost și profesor pentru o perioadă scurtă de timp. Valeria a predat la o școală pentru copii cu dizabilități și a renunțat pentru că nu mai putea face față emoțional.

Cine este Valeria Arnăutu?

Valeria Arnăutu este o interpretă de muzică populară din zona Banatului. Aceasta este născută pe 2 iulie, 1962. Cântăreața a intrat în industria muzicală de la o vârstă fragedă. La 16 ani, artista a realizat primele înregistrări la Radio România Timișoara alături de ansamblul „Banatului”. Cântăreața este cunoscută atât pe plan național, cât și internațional, având turnee în California, Florida și New York, alături de Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu. Provenind dintr-o familie de meșteri populari, aceasta și-a dedicat întreaga viață promovând folclorul românesc. Artista a început să cânte de la vârsta de 4 ani, iar la 5 ani, părinții au înscris-o la „Școala Generală de Muzică”. Valeria Arnăutu a studiat timp de doi ani vioara, însă a mărturisit că nu i-a plăcut deloc. Cu toate acestea, a declarat că a adorat violoncelul și l-a studiat până la finalizarea liceului. 

„Din clasa a V-a am studiat și pian, iar dintr-a IX-a am făcut canto clasic. Dar sigur că marea mea dragoste, singura, a rămas foclorul. De aceea, am continuat să cânt cu ansamblurile folclorice existente la noi în județ în acea vreme.”, a declarat Valeria Arnăutu.

Cântăreața a locuit timp de doi ani în Belgrad, însă s-a întors în România din cauza faptului că nu ar putea trăi într-o altă țară. De asemenea, a stat și în America timp de 6 luni, unde a cântat pentru români și sârbi, dar spre final a menționat că abia aștepta să se întoarcă acasă. O altă vedetă ce a urcat pe scenă de la o vârstă fragedă este și Elena Merișoreanu, începând să cânte de la 3 ani.

Pierderile suferite de către artistă 

Anul trecut, cântăreața a fost răpusă de durere. La doar două săptămâni distanță, artista și-a pierdut ambii părinți. Tatăl interpretei s-a stins din viața la vârsta de 84 ani, după ce  a fost diagnosticat cu Covid-19. Cu toate că bărbatul a fost la medic și a primit tratament, după câteva ore a făcut accident vascular cerebral.

„A făcut o formă ușoară de COVID, a fost la doctor, l-au trimis acasă să se trateze, el era foarte atent, mânca sănătos, și după ce s-a dus acasă cu tratamentul aferent, a doua zi a făcut accident vascular cerebral.”, a declarat artista.

După 12 zile de la nefericitul eveniment, mama cântăreței s-a stins din viață. Aceasta avea o boală autoimună gravă de trei decenii. O altă etapă grea prin care a trebui să treacă vedeta, a fost momentul în care fiica sa a fugit de acasă. Ana Maria a plecat la vârsta de 16 ani, iar timp de 6 ani nu a luat legătura cu mama sa. Îndrăgostită nebunește, fata și-a abandonat familia și studiile și s-a căsătorit. Mai mult de atât, mama sa nu a fost anunțată ca Ana Maria va pleca. Aceasta a aflat în cele din urmă de de la doi colegi de clasă a fetei sale.

Valeria Arnăutu are o carieră impresionantă în industria muzicii. Cu toate că a avut parte de evenimente nefericite, aceasta este mereu cu zâmbetul pe buze. O interpretă de muzică populară ce a avut parte de o viață zbuciumată este și Anișoara Dabija.

Comentarii
  • Sincere condeleante pentru sotul dansei V. A. decedat, acum o saptamana domnul Lucic Momcilo alias Zeca, un mare om de televiziune! Om de mare caracter si profesionist!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *