Prima pagină » Cancan » Cine este Tata Vlad – Unde este acum artistul care a pus bazele rap-ului gangsta românesc

Cine este Tata Vlad – Unde este acum artistul care a pus bazele rap-ului gangsta românesc

22 feb. 2022, 13:22, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Vlad Irimia a.k.a. Tata Vlad sau Tataee este un membru al trupei românești de muzică hip-hop, B.U.G. Mafia. Formația prestează încă din anul 1993, atunci când aceasta a fost fondată. Trupa este formată din trei membri, și anume Caddy, Uzzi și, desigur, Tataee. După câțiva ani de muncă și dăruire, cei trei au avut parte de un succes imens și au dobândit ceea ce ei numesc și astăzi „armata” (de fani).

membrii bug mafia

După câțiva ani de muncă și dăruire, cei trei au avut parte de un succes imens

Cine este Tata Vlad

Pe numele său real, Vlad Irimia are în prezent 45 de ani și este născut pe data de 17 octombrie 1976. Acesta provine din județul Alba, municipiul Sebeș. Artistul a învățat la liceul „Alexandru Ioan Cuza” din București și a absolvit în anul 1955.

Tataee este pasionat și de sport, mai exact de baschet, pe care l-a practicat timp de 10 ani, însă a renunțat în favoarea pasiunii sale supreme. Chiar la scurt timp după absolvirea liceului acesta s-a afirmat în industria muzicală. Atunci a fost lansarea primului album al trupei din care face parte și astăzi. Acesta se numește simplu, dar sugestiv, „Mafia”.

Totuși, rapperul debuta și înainte ca artist solo. Așadar, pasiunea sa pentru muzica hip-hop a început cu mult timp înainte de a se întâlni cu Uzzi (Alin Demeter) și Caddy (Dragoș Vlad-Neagu).

În anul 2004, după succesul pe care l-au avut cu albumul „Băieți buni”, Vlad Irimia și-a deschis o casă de discuri numită Legend Audio.

Muzicianul are 4 copii de care este foarte mândru. Acesta s-a mutat împreună cu familia sa în Spania, mai exact în Barcelona, acesta fiind un moment trist pentru fanii săi.

vlad irimia tata vlad

Pe numele său real, Vlad Irimia are în prezent 45 de ani

De ce și-a schimbat artistul numele de scenă

Timp de foarte mulți ani, fanii săi l-au cunoscut drept Tataee. Destul de recent, Vlad Irimia a ales să-și schimbe numele de scena, lucru care a fost discutat în mai multe interviuri. Unul dintre principalele motive a avut legătură cu un site din Asia cu aceeași denumire care nu este deținut de muzician. Site-ul în cauză ar promova prostituția, după spusele artistului, iar el nu își dorește să fie asociat cu acest lucru. De asemenea, după acest incident, rapperul a găsit soluția perfectă pentru el.

„Am zis să fie ca în cazul lui Benjamin Button, o să tot evolueze numele meu. De la Tataee, la Tata Vlad, apoi la Vlad, Vlăduț, Vlăduț cel mic și tot așa”, declarase Vlad Irimia într-un interviu de la acea perioadă.

Totuși, numele nu este ales în van, având în vedere că artistul are o familie numeroasă a patru copii cu care se mândrește. Cei mici ar vrea să-i calce pe urme tatălui, în industria muzicală.

membrii bug mafia intr-o fotografie stradala

Vlad Irimia a ales să-și schimbe numele de scena

Care este părerea artistului despre muzica trap

Chiar și după mutarea artistului în Spania, cei de la B.U.G. Mafia încă lucrează la piese împreună, în mediul online. Totuși, Tata Vlad se axează mai mult pe cariera sa ca producător de înregistrări, la casa sa de discuri.

Toți fanii trupei cunosc genul muzical pe care aceasta îl abordează, însă Vlad Irimia este cunoscut pentru pasiunea sa nu numai pentru hip hop, dar și pentru funk, jazz sau chiar și muzica electronică. Așadar, artistul nu se înlătură de la a cunoaște și a performa melodii sub influența altor genuri muzicale.

„Am fost etichetați ca fiind artiști oldschool, pentru că suntem de foarte mult timp pe piață, dar noi nu am sunat niciodată oldschool. Iar trap ascultăm de când a apărut, de prin 2003. […] Noi nu avem o rețetă neapărat, dar ne-am dorit de mult timp să facem piese care să sune a trap”, a susținut artistul în cadrul unui interviu acordat unui post de radio.

Trupa a colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum Mario V, Feli, Cheloo, Jasmine și mulți alții.

Așadar, Tata Vlad, sau așa cum îl cunosc mulți dintre noi, Tataee este unul dintre „veteranii” muzicii hip-hop românești și a adunat mulți fani de-a lungul timpului. Artistul nu și-a încheiat cariera muzicală chiar dacă acum trăiește alături de familia sa în Spania.

tata vlad la un interviu

Cei de la B.U.G. Mafia încă lucrează la piese împreună, în mediul online

Comentarii
  • „..este născut pe data de 17 octombrie 1976. ….Artistul a învățat la liceul „Alexandru Ioan Cuza” din București și a absolvit în anul 1955.” …o fi inventat masina timpului :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *