Prima pagină » Radio » Actualitate » Cine este soția lui Mugur Isărescu și ce pensie încasează aceasta

Cine este soția lui Mugur Isărescu și ce pensie încasează aceasta

01 iun. 2021, 10:50,
în Radio

Cu toate că el este omul numărul 1 din Banca Națională și încasează sume imense, soția lui Mugur Isărescu primește pensia minimă. Guvernatorul BNR și Elena au o căsnicie fericită din 1975, din care a rezultat doi copii. În plus, are și un ritual cu soția sa, și anume îi prepară și aduce cafeaua la pat în fiecare dimineață.

Mugur Constantin Isărescu s-a născut la 1 august 1949, în localitatea Drăgășani, din județul Vâlcea. El este guvernatorul Băncii Naționale a României și totodată cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, fiind în această funcție din 1990. De asemenea, a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada 22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000. El este căsătorit cu Elena Isărescu de 46 de ani și au împreună doi copii.

Soția lui Mugur Isărescu are pensia minimă

Mugur și Elena Isărescu formează o familie fericită din anul 1975, când au spus da în fața ofițerului Stării Civile. Aceștia au împreună doi copii de care sunt foarte mândri și care au ajuns să fie pe cont propriu. Mugur Isărescu deține din 1990 funcții publice, iar de ani de zile este Guvernatorul BNR. Cu toate acestea, soția lui a stat în umbră și se cunosc puține lucruri despre căsnicia lor.

Familia Isărescu a fost una extrem de modestă și aparițiile publice ale guvernatorului BNR au fost strict pe funcțiile pe care le-a deținut. El și-a ținut familia departe de ochii presei și ai publicului, iar Elena Isărescu a avut doar câteva apariții publice, în care a povestit cu mândrie de cei doi copii ai lor. În pofida veniturilor imense ale soțului său, pensia pe care o încasează Elena Isărescu după foarte mulți ani de muncă este de 800 de lei, adică pensia minimă din România. Cu toate acestea, Elena Isărescu reușește să-și rotunjească veniturile din vânzarea produselor agricole.

Ritualul lui Mugur Isărescu

După cum aminteam, Mugur și Elena au o căsnicie fericită, ei fiind de 46 de ani împreună. Mai mult, guvernatorul BNR are are un ritual pe care îl duce la îndeplinire zi de zi pentru soția sa. Astfel, cu ceva timp în urmă, s-a aflat despre toate acestea într-o emisiune de la Pro TV – „Vorbește lumea”. Atunci, cafengiul Gheorghe Florescu a povestit că Mugur Isărescu are obiceiul de a cumpăra din magazinul lui un anumit tip de cafea. El a mai spus că soțul ar trebui să facă cafeaua și să i-o servească soției. Așa s-a aflat că guvernatorul BNR îi servește cafeaua soției sale, Elena Isărescu, la pat în fiecare dimineață.

Averea familiei Isărescu

Chiar dacă soția lui Mugur Isărescu încasează pensia minimă, cei doi sunt posesorii unei averi deloc de neglijat. Astfel, guvernatorul BNR primește în fiecare lună peste 12.000 de euro din salariu și indemnizații. De asemenea, acesta are o afacere cu vinuri. Apoi, Mugur Isărescu mai deține, împreună cu soția sa, două terenuri, o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanță în Drăgășani, județul Vâlcea, și un apartament în București. Mai are o mașină, o barcă cu motor, bijuterii în valoare de peste 72.000 de euro, o colecție numismatică de peste 54.000 de euro, tablouri și icoane în valoare de circa 25.000 de euro și veselă de argint de 4.400 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *