Prima pagină » Cancan » Cine este și cu ce se ocupa mama lui David Popovici. Sacrificiul impresionant făcut de femeie în sprijinul fiului

Cine este și cu ce se ocupa mama lui David Popovici. Sacrificiul impresionant făcut de femeie în sprijinul fiului

18 aug. 2022, 09:18,
BZI.ro, în Cancan

David Popovici este dublu campion mondial la înot însă în spatele performanței sale impresionante stă familia care l-a sprijinit foarte mult pe acest drum dificil. Mama lui David l-a crescut cu foarte mare grijă atât la alimentație cât și la medicamentele și vitaminele de care a avut nevoie.

Femeia a lucrat timp de mai mulți ani în domeniul asistenței sociale.

Cine este mama lui David Popovici

La un moment dat, a urmat și cursuri de ofițer anti-doping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile din domeniu.

„Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a declarat Gabriela Andreiasu, director general ANAD, potrivit GSP.

Faptul că părinții lui David Popovici s-au îngrijit în detaliu de sănătatea băiatului, a fost confirmat chiar și de Cristi Balaj, fost președinte al ANAD:

Și dacă era nevoie ca David să-și pună niște picături în urechi, părinții contactau ANAD să se intereseze ce substanțe conțin picăturile, să nu facă vreo greșeală. E o linie directă, unde li se răspundea imediat sportivilor. Asta înseamnă prevenție. Părinții lui au dat și ei dovadă de cea mai înalta formă de profesionism, sunt un model de urmat și de alții.”, a spus actualul președinte de la CFR Cluj.

David Popovici s-a calificat în finala la 400 de metri liber, dar s-a retras la scurt timp după

David Popovici (17 ani) s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute, fiind al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Totuși, a ales să se retragă din finală la scurt timp după, invocând oboseala drept motiv.

„Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.

Nu vrem să ne legăm de alte povești citite în presă. Vorbim doar de natație. Faptul că nu există primire oficială publică se datorează parinților lui David Popovici și a antrenorului. Este foarte obosit, nu a mai dorit să facă o conferință.”, au fost cuvintele Cameliei Potec, potrivit Digi Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *