Prima pagină » Radio » Actualitate » Cine este pompierul cu mâinile bandajate după explozia de la Crevedia. S-a aflat motivul pentru care și-a dat jos mănușile

Cine este pompierul cu mâinile bandajate după explozia de la Crevedia. S-a aflat motivul pentru care și-a dat jos mănușile

31 aug. 2023, 09:44,
în Radio

Mai multe imagini cu pompierul care apare cu mâinile bandajate după explozia de la Crevedia au circulat pe internet, impresionând o lume întreagă. Tânărul a fost vizitat la spital de ministrul Afacerilor Interne și astfel s-a aflat din ce cauză și-a dat jos mănușile. Mai mult, pompierul cu mâinile bandajate abia așteaptă să se vindece pentru a se întoarce la misiunile sale de salvare.

Imaginea unui pompier cu mâinile arse și capul plecat a devenit virală după exploziile devastatoare de la stația GPL de la Crevedia. Două vieți au fost curmate și 56 de pompieri au fost răniți în tragedia ce a zguduit o țară întreagă. Cu toate acestea, identitatea celui care se află în spatele acestei imagini a devenit subiectul unei povestiri de curaj și sacrificiu.

Cine este pompierul cu mâinile bandajate după explozia de la Crevedia

Printre cei răniți la explozia devastatoare se află și un pompier a cărui imagine a emoționat și inspirat o națiune întreagă. Eroismul pompierilor este recunoscut în întreaga lume, dar adesea ne uităm la cifre și statistici, uitând că fiecare rănit are o poveste și o familie.

Zilele trecute, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a ales să vadă omul din spatele acestei imagini. Vizita sa la spitalul unde era internat acest pompier a oferit un alt unghi asupra evenimentelor tragice. În urma întâlnirii cu eroul rănit, ministrul a oferit publicului detalii impresionante.

Întrevederea dintre ministrul Afacerilor Interne și pompierul rănit a fost plină de momente emoționante și învățăminte prețioase. Printre întrebările adresate, o discuție a avut un impact deosebit. Ministrul a vrut să afle de ce pompierul nu purta mănuși în momentul intervenției la incendiu.

Răspunsul pompierului a dezvăluit nu doar o alegere curajoasă, ci și natura altruistă a acestor oameni. Pompierul a confirmat că avea mănuși, dar într-un moment de încălzire și necesitate, le-a dat jos pentru a-și răcori mâinile. A fost atunci când a fost surprins de suflul exploziei, moment în care și-a protejat instinctiv fața.

„Primul lucru pe care-l fac este să ducă mâinile pe față să-și protejeze căile respiratorii. Căile respiratorii sunt importante. Deliberat și-au expus mâinile, nu că n-au avut mănuși, au avut. (…)

Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos. Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile”, a povestit Cătălin Predoiu, pentru DC News.

Pompierul rănit abia așteaptă să se întoarcă la misiunile sale de salvare

Nu în ultimul rând, ministrul Afacerilor Interne a mai povestit un moment cu o încărcătură emoțională puternică. Cătălin Predoiu a precizat că a rămas fără cuvinte în momentul în care pompierul, deși rănit și în fața unei asemenea tragedii, a spus că abia așteaptă să se facă bine pentru a se întoarce la misiunile sale.

Acest moment de sinceritate și determinare exemplifică într-un mod incontestabil devotamentul și pasiunea cu care acești eroi își desfășoară activitatea.

„Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus că «vreau să scap de astea să mă întorc acum». Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *