Prima pagină » Eveniment-Social » Cine este micuța scriitoare care până la vârsta de doisprezece ani a lansat trei cărți de povești: „Prima carte am scris-o la 8 ani” – FOTO

Cine este micuța scriitoare care până la vârsta de doisprezece ani a lansat trei cărți de povești: „Prima carte am scris-o la 8 ani” – FOTO

12 apr. 2023, 02:00, 1 ,
Cristina Doroftei, în Eveniment-Social

Claudia Nicolle Manole este micuța scriitoare care până la vârstă de doisprezece ani a lansat trei cărți de povești și se pregătește pentru a patra. Are o imaginație uimitoare și poate crea din orice situație o poveste veselă care îți va pune zâmbetul pe buze

Claudia Nicolle Manole este elevă la Școala Gimnazială Sirețel. De mică a fost înconjurată de pixuri, creioane și foi. Își vedea mama citind și lucrând cu diferite documente și hârtii, iar în mintea micuței s-a înfiripat gândul că și ea o să facă la fel. Încă de la vârsta de trei ani era ușor de observat ce pasiuni are. Faptul că nu știa să scrie nu a oprit-o din a face povești, iar mama a fost cea care, analizând desenele micuței, a observat că puse cap la cap conturează o poveste.

„Pasiunea pentru desen nu cred că va dispărea vreodată, având în vedere că de la ea a plecat totul. Îmi plăcea să-mi desenez jucăriile de pluș, care mai apoi au devenit, în lumea poveștilor mele, prietenii cu care plecam în diferite aventuri”, mărturisește plină de entuziasm Claudia Nicolle.

De la o simplă cărticică ilustrată până la o adevărată pasiune pentru scris a fost doar un pas

Prima carte se intitulează „Aventuri de Neuitat”

Celelalte două cărți sunt o continuare și o completare a primei ediții „Aventuri de Neuitat”. Acestea au apărut la editura Taida din Iași

La școală, atunci când a învățat pentru prima dată ce înseamnă literele a fost momentul când a realizat că poveștile ei vor prinde glas. S-a străduit pentru ca munca și pasiunea sa să dea roade, dar mai presus, să ofere o bucurie celor care au ocazia de a-i citi cărțile.

„Micuță fiind, nu știam să citesc așa că atunci când deschideam o cartea mă uitam peste desene și încercam să-mi imaginez firul poveștii. Mai târziu, la școală am învățat literele mari de tipar, atunci am început să pun fiecărui desen pe care-l făceam o propoziție care să-l reprezinte”, destăinuie Claudia Nicolle, micuța scriitoare.

Prima carte scrisă de Nicolle s-a conturat când ea avea doar 8 ani. Este o carte de povești în care personajul principal este autoare împreună cu jucăriile sale de pluș. Aceste jucării au inspirat-o pe Nicolle și au dus-o prin tot felul de aventuri care astăzi sunt ilustrate în cartea „Aventuri de neuitat”.

„«Aventuri de neuitat» este o cărticică cu puține pagini, dar are în ea toată pasiunea pe care o aveam la 8 ani. Este foarte importantă pentru mine, pentru că datorită ei am pășit pe acest drum. Țin minte cum într-o zi din Școala Altfel, în clasa unde învățam s-a făcut o mică lansare a primei mele cărți. Încurajările, aprecierile și aplauzele mi-au dat încredere și dorința de a începe un nou volum de povești”, declară Claudia Nicolle.

Micuța scriitoare nu se oprește aici: „În prezent lucrez la un nou volum de povești”

Prima carte a scris-o la vârsta de opt ani

Claudia Nicolle Radu, este elevă la Școala Gimnazială Sirețel, iar pasiunea pentru scris a urmărit-o mereu

Ceea ce o deosebește de restul copiilor de vârsta ei, pe lângă abilitățile deosebite, sunt dedicarea și entuziasmul pe care le pune atunci când începe ceva. Celelalte două cărți scrise de Claudia Nicolle sunt o continuare și o completare a primei ediții – „Aventuri de neuitat”. Acestea au apărut la editura Taida din Iași, aducând bucurii copiilor și încurajându-i să citească.

„A doua carte scrisă a apărut când aveam 9 ani. Lansarea a avut loc la Școala Gimnazială Sirețel. Această carte are ca personaje nu doar jucăriile, ci și colegi de clasă și doamna învățătoare. A treia carte «Aventuri de neuitat» a apărut în iunie 2021, tot la editura Taida și a fost lansată la Biblioteca Municipală Pașcani”, declară Claudia Nicolle.

Micuța scriitoare nu are de gând să se oprească aici. Abia a simțit gustul literaturii și al creației, iar pe măsură ce crește poveștile sale devin din ce în ce mai lungi, mai ample și mai detaliate.

„În prezent lucrez la un material, tot carte de povești, în care personajele nu mai sunt jucăriile din pluș. Sper ca acest material să vadă lumina tiparului cât mai curând”, ne povestește micuța scriitoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *