Mario Mădălin Dumitru este cuțitul de aur al lui Alexandru Sautner, în cadrul show-ului gastronomic „Chefi la cuțite“, de la Antena 1. Inițial, Mario Mădălin Dumitru a spus că își dorește să intre în echipa lui Orlando Zaharia, după care s-a răzgândit în momentul în care chaf Sautner i-a pus pe masă cel mai râvnit cuțit din competiție. Astfel, Mario Mădălin Dumitru va intra direct în echipe și va fi omul de bază al juratului. Cel mai mare vis al său este să obțină o stea Michelin.
Cine este Mario Mădălin Dumitru
Mario Mădălin Dumitru, cuțitul de aur al lui Alexandru Sautner, are 31 de ani, vine din Sinaia și de 15 ani și-a dedicat viața bucătăriei. În prezent, acesta este Executive Chef, având în spate o vastă experiență culinară.
La vârsta de 4 ani, el s-a mutat cu părinții în Italia. În emisiunea „Chefi la Cuțite“, concurentul a dezvăluit că a urmat cursurile uneia dintre cele mai prestigioase școli culinare, Alma din Colorno.
Mario Mădălin Dumitru a început să călătorească în Europa de la o vârstă fragedă, mergând în Germania, Anglia, Franța și a făcut numeroase sacrificii pentru meseria de bucătar.
„Am crescut în Italia de la vârsta de 4 ani datorită părinților. Am terminat școala de bucătari Alma din Colorno, Parma. Este o perioadă din viața mea în care, probabil, o să câștig și mai multă experiență. Poate o să reușesc să îmi întemeiez o familie, acesta este un scop personal. Sunt la «Chefi la cuțite» pentru a-mi vedea nivelul, pentru a vă cunoaște, sunt aici pentru a arăta cine sunt ca om și ca bucătar, în același timp”, a declarat Mario Mădălin Dumitru.
De asemenea, cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner a lucrat pentru chef Marco Pierre White.
„Când am ajuns prima dată în Germania, m-am dus cu un tir din Italia. Nimeni nu a știut nimic, nici măcar părinții. M-am dus la un șofer și l-am întrebat dacă merge în Germania. M-a luat cu el și m-a lăsat în Frankfurt, undeva la periferie pentru că nu putea să intre cu tirul în centru. Am chemat un taxi. M-a dus în fața gării de la Frankfurt, iar acolo am rămas cu o valiză, diploma de bucătar și 35 de Euro. Știam engleză și italiană, mi-a venit în cap să găsesc un restaurant cu specific italian pentru că mă puteam înțelege cu omul ca să-i explic de ce am nevoie. La al cincilea restaurant în care am intrat am rămas acolo trei ani și jumătate. 8 luni am dormit în cantina restaurantului pe o saltea”, a povestit Mario Mădălin Dumitru.
Cum l-a încântat pe chef Alexandru Sautner
Mario Mădălin Dumitru, care a spus că își dorește să obțină o stea Michelin, le-a pregătit juraților rață cu portocale, reușind cu preparatul său să-i convingă pe aceștia să îi ofere toate cele patru cuțite.
Întrebat în echipa cui vrea să ajungă, acesta a spus convins: în echipa lui Orlando Zaharia.
Însă, Impresionat de farfuria pe care a făcut-o, dar și de experiența lui culinară, Alexandru Sautner a ales să îi dea cuțitul de aur și să-l ia în echipa lui.
Întrebat ce alege, dacă preferă să meargă mai departe în battle-uri și să încerce să obțină un loc în echipa lui Orlando Zaharia sau să intre în echipa lui chef Sautner, concurentul a decis.
„Este totuși un concurs. Nu am cuvinte! Nici nu știu să mă bucur”, a precizat acesta și a lăsat cuțitul negru pe masă și l-a ridicat pe cel de aur.
Alexandru Sautner și-a motivat decizia de a-i oferi cuțitul de aur lui Mario Mădălin Dumitru.
„Am simțit-o din prima, am zis din prima, farfuria asta mă intrigă. Am văzut mult talent în farfuria asta”, a spus Alexandru Sautner. Când i-a dat cuțitul de aur lui Mario Mădălin Dumitru.