Prima pagină » Cancan » Cine este Jeni Ion, concurenta de la X Factor care a emoţionat-o profund pe Loredana Groza. Motivul teribil pentru care a rămas fără auz de la 1 an

Cine este Jeni Ion, concurenta de la X Factor care a emoţionat-o profund pe Loredana Groza. Motivul teribil pentru care a rămas fără auz de la 1 an

11 sept. 2020, 12:01,
în Cancan

În această seară, telespectatorii vor afla cine este Jeni Ion, concurenta de la X Factor care a emoţionat-o profund pe Loredana Groza. Tânără care şi-a pierdut auzul încă de la vârsta de 1 an, va urca diseară pe scena emisiunii de talente muzicale. ”Vocea mea interioară nu poate fi oprită!”, le-a explicat tânăra celor patru juraţi.

O tânără fără auz a emoţionat complet juriul de la X Factor când a urcat pe scenă şi a interpretat o piesă în noul sezon al emisiunii de la Antena 1. Cine e Jeni Ion şi de ce a rămas fără auz

Vineri seara, pe scenă X Factor va urca şi va cânta Jeni Ion, o tânără care şi-a pierdut auzul încă din primul an de viaţă, din cauza unei erori medicale.

”Vocea mea interioară nu poate fi oprită!”, le-a explicat tânăra celor patru juraţi.

Cine este Jeni Ion, concurenţa de la X Factor care a emoţionat-o profund pe Loredana Groza

Jeni Ion este o tânără cu deficient de auz, în vârstă de 33 de ani, din Bucureşti. Frumoasă concurenta care a impresionat juriul X Factor are un blog de aproximativ patru ani, unde obişnuieşte să comunice oamenilor toate stările şi poveştile sale de viaţă.

„Sunt o persoană cu deficienta auditivă cu diagnosticul Hipoacuzie Bilaterală Profundă. Sunt surdă, dar sunt ceea ce sunt! Vorbesc aproape normal cu persoane care aud şi folosesc limbajul semnelor cu persoanele surde. Totuşi, surditatea nu este o condamnare! Sunt un om normal, şi pot face multe lucruri chiar dacă nu aud foarte bine.”, scrie Jeni pe blogul său.

„Am crescut în sectorul 5, timp de 30 de ani. În tot acest timp, mi s-au întâmplat multe lucruri care s-au tranformat într-un tărâm de poveste, cu bune şi cu rele.

Până la vârsta de 15 ani, locuiam cu familia mea într-un apartament modest cu două camere. Locuinţa era situată la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje.

Bunicul şi bunica mea (părinţii mamei mele) stăteau la parter, iar părinţii mei, sora şi fratele meu, locuiam la ultimul nivel, la etajul 4. Zi de zi, mai coborâm şi pe la bunici, uneori să dormim acolo peste noapte, să mâncăm, să ne jucăm, să ne înveţe tricotaj, să croim cu maşina de cusut, să aibă grijă de noi, şi altele, cât timp mama şi tata erau la muncă. Era bine atunci când eram aşa de aproape, în familie.

Aşa că nu pot decât să oftez şi să spun cu mâna pe inimă: mi-e dor de acel loc, de blocul ăla, de familia unită. Bunica a murit mult prea devreme, în 1998, apoi după 5 ani prin 2003, a decedat şi bunicul. Între timp, el îşi vânduse apartamentul de la parter şi s-a mutat la ţară, apartament, care trebuia să fie al meu aşa cum îmi promiseseră pe vremea când bunica trăia, dar multe s-au întâmplat şi nu a mai fost să fie.

Înainte cu o lună să se stingă bunicul meu, ne-am mutat şi noi. Recunosc că mă bucuram tare mult că ne vom muta într-un alt loc. Vroiam o schimbare, alt aer, o altă experienţă, aşa cum şi acum îmi place. Visam cum va arăta nouă casă, că în reviste. Apoi, când mama zicea că nu vom lua toată mobila decât o parte din ea, iar restul le vom duce la ţară, la părinţii tatălui meu, pentru că apartamentul unde ne vom muta nu este aşa de mare, rămăsesem nedumeria şi mă tot întrebam… undeva în mintea mea bănuiam eu unde…

Odată ajunşi acolo, bănuiala mi-a fost confirmată. Un cartier deznădăjduit de blocuri cu doar două etaje şi … sunt prea multe de spus. Am plâns atât de tare. Am fost supărată pe mama că l-a lăsat pe tata să se ocupe de alegerea casei. Eram foarte dezamăgită de tată, că ne-a băgat într-un asemenea loc. Cu toate că urâm locul ăla, nu am vrut să mai stau acolo nici o clipă din ziua când ne-am mutat şi am plecat cu sora şi cu fratele meu la ţară.”, mai scrie Jeni pe blogul său.

Loredana, impresionată complet

Juriul a rămas surprins de prestaţia vocală tinerei care nu aude. Loredana Groza i-a lăudat reprezentaţia.

”Ne-a reamintit cât de important este să ne bucurăm de orice moment, chiar dacă pare mai greu, pentru că orice zi pe care o avem pe pământ e o zi frumoasă!”, a mărturisit printre lacrimi Loredana Groza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *