Prima pagină » Cancan » Cine este Ioana Cosma și cum a ajuns prima femeie comentator la Euro 2020

Cine este Ioana Cosma și cum a ajuns prima femeie comentator la Euro 2020

14 feb. 2022, 11:13,
BZI.ro, în Cancan

Ioana Cosma este o jurnalistă care și-a început cariera în acest domeniu ca prezentatoare de știri. Aceasta și-a dorit foarte mult să ajungă pe ramura sportivă a presei. A fost mai întâi reporter și redactor șef la emisiuni sportive, iar mai apoi a ajuns să le și prezinte.

În anul 2019 a comentat primul meci de fotbal la finala Cupei României pentru fotbal feminin.

ioana cosma

A fost mai întâi reporter și redactor șef la emisiuni sportive, iar mai apoi a ajuns să le și prezinte

De ce și-a dorit prezentatoarea să profeseze în acest domeniu

Jurnalista născută pe data de 16 iunie 1974, acum în vârstă de 47 de ani și-a dorit foarte mult să treacă de la știrile din domeniul social și politic, pe cele sportive. Nu multe persoane cunosc acest lucru despre Ioana Cosma, însă prezentatoarea a copilărit la țară până ce părinții săi au fost nevoiți să se mute la oraș, în Cluj-Napoca. Deși a fost o mare schimbare, jurnalista s-a adaptat destul de ușor.

Totuși, de aici a început să se dezvolte pasiunea sa pentru sport, în special fotbal. Atunci când avea timp liber participa cu bunicul său la majoritatea meciurilor de fotbal ale echipei locale.

Mama sa este de profesie inginer zootehnist, iar tatăl său inginer agronom. Prezentatoarea are și o soră mai mică.

Deși a lucrat în departamentele social și politic, Ioana Cosma prefera munca de teren și a făcut tot posibilul să ajungă în acel punct, la departamentul de știri sportive.

ioana cosma

Atunci când avea timp liber participa cu bunicul său la majoritatea meciurilor de fotbal ale echipei locale

 Lucruri mai puțin cunoscute despre Ioana Cosma

Ioana Cosma a văzut aproape toate meciurile U Cluj. I-a fost mentor comentatorul sportiv, Costi Mocanu sau „Moșu”, așa cum îi spun persoanele apropiate. După ce și-a exersat talentul la Cluj, aceasta a devenit reporter la ProTV. De aici, aceasta și-a croit drum treptat către poziția pe care o are la momentul actual.

Un alt lucru mai puțin cunoscut despre prezentatoare este că aceasta își programa concediile după programul echipei Rapid București. Aceasta participa la meciurile și antrenamentele echipei și s-a dezvoltat pe plan profesional prin acest lucru. Ioana Cosma își petrecea timpul alături de marele antrenor al Rapid-ului de pe acea vreme, Mircea Lucescu sau „Il Luce” așa cum i se mai spunea.

Treptat, aceasta și-a câștigat titlul de comentator sportiv. Obiectivă, însă autentică și veselă, aceasta își făcea treaba foarte bine. Aceasta a avut ocazia să se întâlnească și să stea de vorbă cu fotbaliști precum Maldini, Viera, Robben, Beckenbauer, Lampard și mulți alții.

De mic copil, Ioana Cosma a fost o mare iubitoare de animale, iar acum îl are pe Crontzy, un cățeluș simpatic, alături de alți șapte maidanezi. Aceasta susține că Crontzy o scoate la alergat în parc în fiecare dimineață, și nu o lasă să facă sport pe banda de alergat de acasă.

Ioana Cosma este destul de discretă atunci când vine vorba despre viața ei amoroasă.

ioana cosma

După ce și-a exersat talentul la Cluj, aceasta a devenit reporter la ProTV

Despre experiența prezentatoarei la Euro 2020

După toate reușitele, aceasta a primit propunerea de a fi comentatoare la evenimentul de mare anvergură și nu a trebuit să stea deloc pe gânduri. Întrebată într-un interviu despre experiența pe care a avut-o la Euro 2020, comentatoarea a susținut că s-a bucurat de fiecare clipă.

” La meciul Franța – Elveția am avut senzația că a intrat fotbalul în mine. Aveam atât de multă energie că dacă mai dura încă trei ore meciul, tot acolo eram. La început am avut emoții, dar și o ușoară reținere, iar ulterior m-am relaxat”, a declarat Ioana Cosma.

Așadar, Ioana Cosma, indiferent de injuriile pe care le-a primit pentru faptul că este o femeie într-o industrie plină de bărbați, a continuat să-și urmeze pasiunea și a ajuns acolo unde și-a dorit.

ioana cosma

Întrebată într-un interviu despre experiența pe care a avut-o la Euro 2020, comentatoarea a susținut că s-a bucurat de fiecare clipă


Imaginile pe care Mihaela Rădulescu le vrea şterse de pe net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *