Prima pagină » National » Cine este interlopul KAMAZ din clanul Negus, acuzat de FRAUDARE a referendumului

Cine este interlopul KAMAZ din clanul Negus, acuzat de FRAUDARE a referendumului

17 aug. 2012, 01:01,
Echipa BZI.ro, în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:308210;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

In dosarul in care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat ca a cumparat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arata ca fraudarea referendumului era condusa din sediul PNL de un interlop din Ardeal. Este vorba de Bogdan Magurean, alias KAMAZ, care face parte din clanul Negus din Oradea. Clanul lui KAMAZ este cunoscut pentru acte de violenta, de altfel liderul gruparii este inchis in Italia pentru omor. Bogdan Magurean, zis KAMAZ, a fost implicat in numeroase scandaluri, cel mai recent fiind pe 9 august.

Procurorii spun ca Bogdan Magurean era cel care a organizat adevarate „trupe de interventie” care aveau ca sarcina cumpararea de voturi si fraudarea referendumului. Vezi mai jos detalii despre interlopul Bogdan Magurean si despre Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii Corneliu Dobritoiu.

Bogdan Magurean este cunoscut in lumea interlopa sub numele de KAMAZ. Presa locala spune despre KAMAZ ca este originar din Salaj, dar ca si-a „cladit” un nume in lumea interlopa din Oradea. Bogdan Magurean este prezentat drept membru al clanului Negus din Oradea. Din acest clan ar face parte si Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocasul echipei Luceafarul Oradea. Pe 4 iulie, Tribunalul i-a emis o sentinta de fond intr-un dosar in care membrii clanului Negus erau acuzati de tentativa de omor si vatamari corporale grave. In acest dosar, mai multi membri ai clanului au primit amenzi penale, iar fata de KAMAZ instanta a dispus disjungerea cauzei pe latura civila. Potrivit deciziei instantei, nu exista o sentinta in cazul lui Bogdan Magurean.

In 2010 presa locala a relatat ca Bogdan Magurean l-a provocat pe luptatorul K1 Alexandru Lungu la o lupta, insa el nu s-a mai prezentat la meci.

Procurorii din Bihor au trimis in judecata in 2011 un dosar mai complex care viza scandalurile publice in care au fost implicati membrii clanului din care face parte Bogdan Magurean. Potrivit presei locale, seful lui Magurean pe linie de clan este Markovics Alexandru jr., alias Sanyi Negus, condamnat la 18 ani de inchisoare pentru omor in Italia.

Citeste aici istoria clanului Negus din care face parte Bogdan Magurean.

9 august: KAMAZ face scandal la Mamaia

Cea mai recenta „aparitie” a lui Bogdan Magurean a fost pe 9 august, adica la mai bine de o saptamana dupa ce – potrivit procurorilor – ar fi „coordonat” fraudarea referendumului din sediul PNL Cluj. Presa relateaza ca Bogdan Magurean a intrat in conflict cu personalul unui club de manele din Mamaia si cu o parte dintre clienti. Atat Kamaz, cat si prietenii sai au fost batuti de un grup de interlopi de origine turca, chemati in ajutor de conducerea clubului.

KAMAZ suparat pe primarie ca nu i-a aprobat o gala de K1

In ianuarie 2011, o televiziune locala din Zalau realiza o stire cu Bogdan Magurean, care se arata indignat de autoritatile locale pe motiv ca nu i-au aprobat organizarea unei gale K1. Primaria a refuzat gala K1 pe motiv ca nu promoveaza violenta. „Spun ca nu vor sa sustina violenta. Violenta nu avem cum sa o promovam. Nu avem cum sa promovam ceva ce deja exista in noi. Noi ne nastem cu lucrul asta”, spunea Bogdan Magurean in 2011.

In dosarul DNA Cluj, Bogdan Magurean este acuzat de cumparare de influenta si mita electorala. Procurorii arata ca Atanasiu si fiul ministrului Dobritoiu au organizat impreuna cu interlopul Magurean Bogdan Cristian „trupe de interventie” care aveau ca sarcina cumpararea de voturi. Procurorii mai arata ca Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Magurean ca ii va facilita diverse contracte cu ministerele Guvernului Ponta. Contractele urmau sa fie incheiate cu firma de paza a interlopului Bogdan Magurean.

Procurorii mai sustin ca Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Magurean ca, in schimbul fraudarii votului, firma sa de paza va primi contracte finantate din bani publici. „De asemenea, s-a mai stabilit ca, in schimbul sprijinului acordat, invinuitul Samson Dumitru i-a promis invinuitului Magurean Bogdan ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si ii va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean Bogdan”, se arata in comunicatul DNA.

Marius Nicoara: „Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Noi nu am vazut niciun fel de activitate suspecta in sediul PNL”

Contactat de gandul, presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, a declarat ca nu il cunoaste pe Bogdan Magurean. „Nu am auzit niciodata de Bogdan Magurean, in viata mea nu am auzit de el”, a declarat Marius Nicoara. Senatorul a admis insa ca pe 29 iulie dupa-amiaza la sediul PNL de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca s-a prezentat Dumitru Samson. „Eu eram in teritoriu, vizitam sectiile de votare din comune. Am primit un telefon ca domnul Samson a venit la sediul PNL. Am plecat spre Cluj-Napoca unde in sediu era si domnul Samson. El este pe partea tehnica. A venit insotit de cativa colegi. Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Nu le-am cerut nici carnetul de partid. Stim sigur ca nu sunt membri PNL Cluj, ca pe aia ii cunoastem. Noi nu am vazut nici un fel de activitate suspecta in sediul PNL”, a declarat Marius Nicoara care a preciziat ca nu a fost inca citat la DNA.

Cine este Dumitru Samson, acuzat de trafic de influenta

Dumitru Samson este acuzat de trafic de influenta si mita electorala. Presa a relatat ca Samson este fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu. Procurorii spun ca Samson impreuna cu Atanasiu si KAMAZ au organizat intreaga operatiune de fraudare a votului. Dumitru Samson a mai fost cercetat de DNA in anul 2008 si ulterior trimis in judecata pentru complicitate la fals intelectual si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. DNA spune ca Dumitru Samson a prejudiciat statul cu 1,5 milioane de euro. Mai exact, firma de publicitate S.M. ART ADVERTISING GROUP S.R.L ar fi castigat un contract de la Autoritatea Nationala a Turismului in baza unor acte false.

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *