Prima pagină » Actualitate » Cine este Gheorghe Brega, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova
Cine este Gheorghe Brega, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Cine este Gheorghe Brega, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova

14 iul. 2021, 10:04,
în Actualitate

Gheorghe Brega a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Printre altele, acesta a deținut și funcția de viceprim-ministru dar și de prim-ministru interimar din octombrie 2015 până în ianuarie 2016.

Fostul deputat Gheorghe Brega a fost implicat în mai multe scandaluri. Cel mai notoriu scandal a fost momentul în care a bătut o asistentă medicală. Femeia care lucra la Instititul Oncologic Chișinău a rămas cu handicap toată viața.

Cine este Gheorghe Brega, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Gheorghe Brega, s-a născut pe 25 septembrie 1951 în Drepcăuți. Acesta și-a început cariera politică în anii 2000 și a deținut funcții importante în Republica Moldova. A fost pe rând, deputat, viceprim-ministru pentru probleme sociale, dar și interimar în funcția de prim-ministru. A fost membru în cadrul Partidului Liberal.

Iniţial, Gheorghe Brega a fost un simplu asistent medical la Spitalul de Urgență Chișinău. Norocul i-a surâs și ulterior a absolvit Instititul de Stat de Medicină din Chișinău cu specializare în urologie-chirurgie-oncologie. A început să lucreze inițial la Spitalul Municipal nr.1 Chișinău, iar ulterior a fost medic oncolog-urolog la Institusul Oncologic din Republica Moldova, unde a fost implicat și într-un scandal de proporții. Fostul deputat, pe vremea când era medic la Institutul de Oncologie Republica Moldova a nenorocit o asistentă medicală.

O simplă șicanare verbală s-a transformat în drama vieții pentru o asistentă medicală care a fost bătută cu bestialitate de către medic. Asistenta a fost internată în spital, a fost scoasă din circuit și a obținut certificat de handicap pentru toată viața. Concret, femeia nu a mai putut să muncească de atunci și a reînvățat să mănânce, să vorbească și să meargă.

În schimb, medicul a scăpat doar cu demiterea. Conducerea unității medicale a emis un ordin de încetare a colaborării, iar justiția nu a mers mai departe cu ancheta. În raport se spunea vag faptul că a luat această decizie pentru că există tensiuni care nu permis colaborarea cu șeful de secție.

Gheorghe Brega ar fi venit beat în Parlamentul Republicii Moldova

Un alt scandal în care a fost implicat fostul deputat Gheorghe Brega s-a întâmplat în perioada în care acesta era în Parlamentul Republicii Moldova. Un coleg parlamentar i-a reproșat lui Brega că a venit beat la ședință. Fostul parlamentar s-a apărat spunând că nu este sub influența băuturilor alcoolice dar nici al drogurilor.

Un alt episod în care a fost implicat Gheorghe Brega s-a produs în vara anului 2012 când acesta a acuzat o companie românească de medicamente că produce medicamente de proastă calitate și că este favorizată la înregistrarea preparatelor sale, câștigând licitații cu instituţiile medicale de stat în pofida prețurilor mari pe care le practică. Totuși, acuzațiile nu au fost dovedite niciodată, iar compania producătoare de medicamente a emis un comunicat prin care a lăsat să se înțeleagă că toate atacurile din partea lui Gheorghe Brega sunt pornite la îndemnul companiilor adverse și că acesta are anumite interese pe piața farmaceutică, inclusiv protejarea altor companii de profil din țară.

Așadar, Gheorghe Brega a fost un parlamentar extrem de controversat, cu un trecut care este sinistru, bătând o femeie și lăsând-o într-o stare care nu se va mai repara niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`