Prima pagină » Actualitate » Cine este deputatul Dan Vîlceanu. Astăzi depune jurământul noul ministru al Finanțelor
Cine este deputatul Dan Vîlceanu. Astăzi depune jurământul noul ministru al Finanțelor

Cine este deputatul Dan Vîlceanu. Astăzi depune jurământul noul ministru al Finanțelor

18 aug. 2021, 11:19,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Premierul Florin Cîțu l-a susținut pe deputatul Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor. Astfel, astăzi, 18 august 2021, a fost validat ca noul ministru al Finanțelor Publice. Cu începuturile carierei politice în Partidul Social Democrat, Dan Vîlceanu a fost unul dintre oamenii care au ajuns în Partidul Național Liberal prin absorbția vechiului PDL. În momentul de față, acesta este liderul PNL Gorj și va cântări greu la viitorul Congres PNL.

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara – FEAA.

Cine este noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are vârsta de 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada anilor 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

„Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

Președinte TSD Gorj 2006-2009

Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

Președinte PDL Gorj 2013-2015

Președinte PNL Gorj 2015-prezent

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj”, se arată în CV.

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011.

Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul „Titluri de stat”, deputatul a trecut suma de 731.501 de lei.

Prima declarație a lui Dan Vîlceanu, după ce a fost numit în funcție

Dan Vîlceanu este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de ministru al Finanțelor. Politicianul a făcut primele delarații, după o ședință a Biroul Permanent Național al PNL în care a fost susținut de colegi.

„Este o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre cele mai importante. Voi face o echipă bună cu premierul.

Preluarea mandatului vreau să fie cât mai repede făcută”, au fost cuvintele lui Dan Vîlceanu.

Urmează ca propunerea să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis, iar dacă acesta acceptă Vîlceanu își începe oficial mandatul.

Deputatul PNL a fost validat de liberali ca ministru al Finanțelor

Dan Vîlceanu a fost validat de liberali pentru a fi propus ministru al Finanțelor, a anunțat premierul Florin Cîțu. Propunerea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Votul a fost majoritar în favoarea lui Vîlceanu cu o singură excepție, un vot îmăptrivă, cel mai probabil al lui Ludovic Orban.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinți de filiale care au fost astăzi aici. A fost un singur vot împotrivă. Un alt vot a fost dat pentru derogare de la statut pentru candidatura mea la președinția partidului. A fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *