Prima pagină » Cancan » Cine este celebrul hairstylist Sorin Stratulat? Cum și-a construit afacerea de aproape un milion de euro

Cine este celebrul hairstylist Sorin Stratulat? Cum și-a construit afacerea de aproape un milion de euro

08 apr. 2022, 13:49,
B, , h, , în Cancan

Sorin Stratulat și-a descoperit pasiunea pentru coafat încă din liceu. Acesta a absolvit o școală de profil și a fost sub tutela Getei Voinea. Din cauza unor neînțelegeri pe care le-a avut cu aceasta, Sorin a întrerupt colaborarea și și-a deschis propriul salon.

Hairstylistul este unul din cei cunoscuți din România, multe vedete lăsându-se pe mâna lui. Printre celebritățile ce i-au trecut pragul salonului se numără Mira, Simona Halep, Antonia, Alina Eremia și Delia.

Cine este Sorin Stratulat și cum și-a început cariera

Sorin Stratulat este un celebru hairstylist și co-owner la Beauty District. Datorită acestuia, vedetele din România arătă mereu impecabil. Celebru pentru buclele perfecte, a părului wavy sau a cocurilor impecabile, zeci de vedete s-au lăsat pe mâna cunoscutului hairstylist. Chiar și Simona Halep a fost coafată de către Sorin Stratulat la cununia civilă, iar machiajul a fost realizat de către partenerul său de afaceri Alexandru Abagiu. Acesta și-a început cariera pe un vas de croazieră în SUA și Caraibe, unde tundea și coafa. După absolvirea facultății cu specializarea în marketing, hairstylist-ul a făcut un curs de „Igienă”, după care a plecat să lucreze pe vas. 

„Acolo mi-am dat seama de dimensiunea acestui business. Până atunci nu înţelegeam că poate deveni o industrie”, a declarat Sorin Stratulat.

Ulterior, hairstylist-ul a făcut un curs în Canada obținând certificatul de Spa&Salon Manager. Deși unele cunoștințe le avea deja, după absolvirea cursului acesta a căpătat mai multă încredere în sine și în instinctele sale. Acesta a mai menționat într-un interviu că pasiunea pentru coafat a descoperit-o în liceu. Sorin obișnuia să își coafeze colegele de clasă și și-a dat seama că meseria îl fascinează. Ulterior le-a comunicat părinților pasiunea sa și a căutat o școală de profil. Motto-ul hairstylist-ului este „Iubește ceea ce faci și fii recunoscător pentru asta!”. Acesta a declarat că este foarte mulțumit de ceea ce face pentru că poate cunoaște oameni și își poate folosi creativitatea, bucurându-se de fiecare moment. Când vine vorba de vedete, Sorin Stratulat a precizat că nu face deosebire între acestea și oamenii obișnuiți. 

„Îmi tratez clienții cu aceeași atenție și respect, pentru că standardul pe care ți-l setezi și valoarea personală ți le atribui singur, nu ți le oferă cei din jur.”, a mai adăugat hairstylist-ul.

Cum și-a construit afacerea celebrul hairstylist

În 2008, Sorin Stratulat a pus bazele proiectului Beauty District împreună cu Alex Abagiu și Cătălin Stoica. Aceștia au decis să deschidă un salon ce oferă servicii de coafură, manichiură, pedichiură și machiaj clienților. Înainte de a pune bazele salonului, Sorin a lucrat în cadrul salonului Getei Voinea. Din cauza unor neînțelegerilor, cei doi au întrerupt colaborarea, iar hairstylist-ul și-a deschis propriul salon. Cei trei colaboratori au pornit cu suma de 50.000 euro. Aceasta presupunea închirierea spațiului și a echipamentului. Sorin Stratulat a declarat că afacerea a devenit profitabilă după un an și jumătate. La momentul actual, afacerea produce aproape un milion de euro pe an.

La început, clienții au venit la salon datorită make-up artistului Alex Abagiu. Fiind cunoscut în România pentru talentul său, acesta a adus clienți salonului ce s-au orientat mai apoi și către partea de coafură și manichiură. În perioada pandemiei, salonul a trebui să se adapteze la noile vremuri. La începutul acesteia, Beauty District a început să ofere consultanță video și să comercializeze anumite kit-uri personalizate pentru acasă. Acestea includeau tratamente faciale, produse pentru vopsirea rădăcinei și produse pentru realizarea manichiurii.

La momentul actual Sorin Stratulat, oferă sfaturi pentru îngrijirea podoabei capilare și pe platforma de YouTube și TikTok. De asemenea, acesta oferă și tutoriale pentru coafuri și spune care sunt cele mai noi tendințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *