Prima pagină » Actualitate » Cine este Cătălin Drulă, propunerea USR pentru şefia Camerei Deputaţilor

Cine este Cătălin Drulă, propunerea USR pentru şefia Camerei Deputaţilor

15 dec. 2020, 14:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Cătălin Drulă a fost propus marți, 15 decembrie, de către președintele USR, Dan Barna, pentru președinția Camerei Deputaților.

Pentru această funcție au fost discuții aprinse în ultimele zile, atât Dan Barna, cât și liderul PNL, Ludovic Orban, manifestându-și interesul pentru această poziție foarte important.

Cătălin Drulă a mai fost propus de USR anul trecut pentru postul de Comisar European, iar zilele trecute numele său era vehiculat pentru ministerul Transporturilor.

„Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR”, a declarat Dan Barna.

Cine este Cătălin Drulă

Membru loial al taberei Barna din USR, Cătălin Drulă a mai fost propus de partid în 2019 pentru funcţia de Comisar European, ca înlocuitor al Rovanei Plumb, refuzată la acea dată de Comisia Europeană.

De profesie inginer software, Cătălin Drulă a studiat în Canada la Universitatea din Toronto, acolo s-a remarcat prin dezvoltarea unor noi platforme de comunicare. Mai apoi s-a întors în România, unde s-a implicat în societatea civilă în cadrul Asociaţiei ProInfrastructura, concentrându-se pe infrastructura de transport din ţara noastră.

De altfel, în 2015, acesta a fost numit consilier personal al premierului Dacian Cioloş pe teme de infrastrusctură, iar în 2016 a intrat în Parlament cu un mandat de deputat de Timiş din partea USR.

Cătălin Drulă a coordonat în USR campaniile electorale la alegerile europarlamentare din 2019, iar mai apoi a fost şeful de campanie al lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din acelaşi an.   În negocierea pentru formarea noului Guvern, numele lui Cătălin Drulă a fost vehiculat de mai multe ori pentru portofoliul de ministru al Transporturilor.

Dan Barna renunță la șefia Camerei Deputaților și vrea vicepremier

Propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate

„Propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate“, a spus Dan Barna, aruncând în aer negocierile dintre PNl, USR-PLUS, și UDMR.

Dacian Cioloș: „Atenția a fost foarte mult focalizată pe partea de negocieri de funcții“

Liderul PLUS Dacian Cioloș, a reacționat la decizia lui Dan Barna de-al propune pe deputatul Cătălin Drulă pentru funcția de șef al Camerei Deputaților. Dacian Cioloș vorbește și despre lupta pentru funcții din timpul negocierilor.

„Atenția a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcții și mai puțin spre deloc pe partea de guvernare. Evident că funcțiile și mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante. Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prostește, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială“, scrie Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

UDMR nu a acceptat propunerea: „Nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții“

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a reiterat ideea că UDMR își dorește un guvern de centru-dreapta și că soluțiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferințe de presă.

„Asemenea anunțuri pe care le-a făcut președintele USR nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții. Totuși, vorbim de președinții acestor formațiuni. Dacă ai o soluție, ceri o întâlnire și propui. Dacă așa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluție în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”, a menționat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *