Prima pagină » Local » Cine este bărbatul care l-a atacat pe Mihai Chirica în Piața Unirii. A venit la Iași pentru președintele României

Cine este bărbatul care l-a atacat pe Mihai Chirica în Piața Unirii. A venit la Iași pentru președintele României

24 ian. 2021, 13:25,
Cristian Zavastin, în Local

Bărbatul care l-a agresat duminică, 24 ianuarie, pe primarul Iașului, Mihai Chirica, este Bogdan Nicolae Suditu. Acesta nu este la prima ispravă de acest gen. Fost angajat al concernului Continental la Timişoara, Bogdan Suditu are 10 procese şi 2 plângeri penale împotriva firmei germane, reclamând că a fost concediat abuziv.

„Iohannis este vinovat de situația de la Siemens de la Timișoara și de la Continental Iași. Sunt ofițer de radar militar Bogdan Suditu. Nu vă mai bateți joc de istoria noastră cum și-au bătit joc de femeile gravide. Cum au vrut să mă omoare. Eu sunt ofițer de radare militare NATO. Eu am fost la universitate. Uitați-l pe domnul Iohannis spion german…“, astrigat protestatarul.

A vrut să-l agreseze și pe Traian Băsescu

La evenimentul Partidului Mişcarea Populară (PMP) de la Piteşti, organizat sâmbătă, 16 aprilie, Bogdan Nicolae Suditu a avut trei tentative de a sta de vorbă cu Traian Băsescu. Înainte ca fostul preşedinte să intre în sală, Suditu a încercat să îl atingă pe fostul preşedinte şi i-a spus: „Spuneţi presei că aveţi dosar penal la Haga şi că aţi pus să fiu arestat la Timişoara”.

După nici un sfert de oră, bărbatul a început să protesteze şi în sala unde avea loc lansarea candidaţilor PMP în Argeş, agitând mai multe hârtii.

Bărbatul a fost scos din sală de agenţii SPP, iar în timpul discursului de lansare de la Piteşti, Băsescu a declarat: „Am aflat care era problema domnului care intrase la început în sală. Numele lui este Bogdan Sucitu şi avea o mare problemă, îl urmăreau extratereştrii. De zece ani îl urmăresc.”

Suditu a încercat să se apropie de Băsescu şi la finalul evenimentului, numai că atunci a avut surpriza să fie împins la pământ de o simpatizantă PMP ce tocmai ieşise din sală.

Mai multe proteste

Bogdan Nicolae Suditu nu este la primul protest. În decembrie 2015, a venit la o conferinţă de presă a PSD Argeş şi le-a înmânat mai multe plângeri şi documente senatorului Şerban Valeca şi deputatului Gheorghe Marin. Printre documentele respective se număra şi o confirmare venită de la Curtea Penală de la Haga, confirmare în care lui Suditu i se preciza că plângerea sa împotriva companiei Continental a fost înregistrată.

Bogdan Nicolae Suditu consideră ca a fost concediat pe nedrept în 2008 de către compania SC „Continental Automotive Romania” SRL, cu sediul în Timişoara, fostă „Siemens VDO Automotive Romania” SRL” şi din 2009 a depus două plângeri penale şi a demarat 10 acţiuni în instanţă. În 2010, Suditu a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara împotriva conducerii companiei, pe care a acuzat-o în bloc de nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecatoreşti definitive ce prevedea plata retroactivă a salariilor în termen de 15 zile de la pronunţarea sentinţei.

Concret, Nicolae Bogdan Suditu, ce avea funcţia de programator, cerea în 2010 tragerea la răspundere penală a managerului general Christian von Albrichsfeld, a managerului de fabrică Peter Gruen, a managerului financiar Aurel Stanciu şi a managerului de resurse umane Anica Stoica pentru desfacerea abuzivă a contractului de munca şi refuzul de a fi reangajat pe acelaşi post dupa ce îşi câştigase acest drept în fața instanţelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *