Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cine este Andreea Ignat? Câștigătoarea sezonului 14 „Chefi la cuțite” are o povestea de viață desprinsă dintr-un film

Cine este Andreea Ignat? Câștigătoarea sezonului 14 „Chefi la cuțite” are o povestea de viață desprinsă dintr-un film

31 dec. 2024, 12:20,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Andreea Ignat, câștigătoarea sezonului 14 „Chefi la cuțite”, a impresionat nu doar prin talentul său culinar, ci și printr-o poveste de viață extraordinară, marcată de obstacole și provocări care par desprinse dintr-un film.

Andreea Ignat este câștigătoarea sezonului 14 „Chefi la cuțite”. Povestea de viață, desprinsă dintr-un film

În cadrul finalei difuzate pe 30 decembrie 2024, Andreea a înfruntat doi rivali de seamă, Michele Răduță și Daniel Dumitrache, și a demonstrat că este cu adevărat un talent remarcabil, reușind să câștige marele premiu de 30.000 de euro, dar și un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul Retroscena din Italia, cu o stea Michelin, oferit de Chef Richard Abou Zaki.

La 35 de ani, Andreea locuiește în Reghin și este pasionată de patiserie și cofetărie. Povestea sa este una de supraviețuire și perseverență. În urmă cu câțiva ani, a decis să renunțe la facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș pentru a călători alături de prietenul ei în Mexic. Aici, însă, viața nu a fost deloc ușoară. După ce relația s-a încheiat și s-a trezit fără acte, Andreea a fost nevoită să se descurce singură într-o țară străină, fără documente și fără adăpost. Cu ajutorul unei doamne care i-a oferit adăpost, a reușit să își rezolve problemele și să se întoarcă în țară, acolo unde visurile sale începuseră să prindă contur.

„Am fost plecată în Mexic timp de doi ani. Am vrut să ajung în State și am plecat cu prietenul meu la vremea aceea. Am renunțat la facultate și mi-am luat inima în dinți și am zis că vrem ceva mai mult. El a locuit acolo timp de 7 ani, eu eram la facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. După un an am zis că nu e de mine, plec. Doar că el s-a răzgândit între timp și voia Australia, eu nu voiam. În Mexic s-a răzgândit că au venit vizele de Australia între timp. Nu m-a ținut nimic în Mexic, eu am vrut să plec acasă. M-a ținut faptul că am rămas fără acte. M-am trezit dimineață singurică, cumva fără acte și cu jumătate din bagaje luate. Am sunat la poliție, mi-au zis că nu pot să declar că mi-a furat cineva ceva. Spaniola mea era groaznică pe vremea aceea și nu au vrut să-mi ia declarație că s-au furat actele. Chiar dacă voiam nu mai puteam pleca pentru că trebuia să ajung în Capitală și să-mi fac pașaport nou și buletin la Ambasadă și nu aveam cum să mă duc singură, blondă, într-un autocar până în Mexico City ca să-mi rezolv actele (…). Erau zile când chiria expirase și nu mai aveam unde să locuiesc și atunci m-am descurcat, mai dormeam pe plajă”, a zis tânăra, care a reușit să ajungă sub protecția unei doamne, cu ceva noroc.

Andreea a decis să își deschidă un bistro în Reghin

Însă adevărata schimbare a venit în perioada pandemiei, când Andreea a decis să își deschidă un bistro în Reghin, afacere care a avut un succes imens. A fost o perioadă de muncă intensă, dar satisfacțiile au venit rapid, iar afacerea s-a transformat într-un adevărat fenomen local.

„Mama soțului meu făcea niște prăjituri fabuloase, de-aici pasiunea mea pentru dulciuri”, a povestit Andreea, care a deschis în Reghin un bistro care s-a bucurat de un mare succes.

„Era coadă afară… Pe timpul pandemiei, am început să facem eclere, care au fost foarte apreciate. O prietenă de-ale noastre, care se mutase la Cluj, a început să posteze pe rețelele sociale despre eclerele noastre. Ne-a ajutat, pentru că așa am început să avem comenzi de la Cluj și a trebuit să găsim o cale să ajungem acolo cu produsele, întrucât cerere exista. Am reușit să deschidem și acolo o locație și a fost un succes incredibil: lumea stătea la coadă în fața vitrinei goale. A fost o nebunie: în pandemie livram eclere cu mașini închiriate și afară era coadă”, a povestit Andreea Ignat în fața celor patru chefi, în etapa degustărilor.

Talentul său culinar și dedicarea l-au impresionat pe Chef Richard Abou Zaki, care i-a oferit cuțitul de aur, un moment decisiv în parcursul său din competiția „Chefi la cuțite”.

„Ești cuțitul meu de aur din acest sezon! E ceva super important pentru mine! Când am degustat desertul m-a dus cu gândul la desertul meu cel mai faimos și am avut așa o vibrație. Ai un suflet super frumos, super călduros, iar emoția ta mă onorează și emoția asta o să ne ajute pe amândoi în concursul acesta!”, i-a spus atunci Chef Richard.

Astăzi, Andreea Ignat este nu doar o câștigătoare a competiției, ci și o mamă mândră și o femeie care a reușit să își construiască un viitor frumos, bazat pe pasiunea sa pentru gătit. Premiul câștigat, alături de stagiu la un restaurant cu stea Michelin, reprezintă doar începutul unei cariere promițătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`