Prima pagină » Radio » Actualitate » Cine era românca atacată de rechin în timpul vacanței din Egipt. Roxana Donisan era o mare împătimită a sporturilor nautice

Cine era românca atacată de rechin în timpul vacanței din Egipt. Roxana Donisan era o mare împătimită a sporturilor nautice

04 iul. 2022, 14:46, 1 ,
în Radio

S-a aflat cine era românca atacată și ucisă de rechin în timpul vacanței din Egipt, în apropierea celebrei stațiuni Hurghada, de la Marea Roșie. Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, și-a găsit sfârșitul duminică în timp ce practica snorkeling. Reamintim că în aceeași zi și în aceeași zonă, o altă femeie, de origine austriacă, a murit în urma atacului unui rechin.

Sfârșit teribil pentru o femeie din România care se afla în vacanță în celebra stațiune egipteană Hurghada. Femeia adora să călătorească mai ales în destinații care aveau ieșire la mare, căci adora să practice snorkeling-ul, după cum se vede pe contul ei de Facebook. Duminică, 3 iulie, autoritățile din Egipt au intrat în alertă maximă, după ce două turiste au fost atacate de rechini într-una dintre cele mai populare stațiuni de la Marea Roșie, Hurghanda.

Tragediile au avut loc la un interval foarte scurt de timp și la o distanță de circa 600 de metri. Prima victimă a fost o turistă austriacă, în vârstă de 68 de ani, care a reușit să scape din colții prădătorului feroce și a ajuns în stare foarte gravă la mal. O ambulanță a transportat-o de urgență la spital, însă nu a mai rezistat până acolo.

Cine era românca atacată de rechin în timpul vacanței din Egipt

A doua femeie ucisă de rechin în apele Mării Roșii era o româncă, în vârstă de 44 de ani, din Suceava, care se afla în vacanță în Egipt și se bucura din plin de tot ce avea destinația de oferit. Trupul ei neînsuflețit a fost descoperit la câteva ore de la primul atac. Conform informațiilor publicației Monitorul de Suceava, Roxana Donisan este turista de origine română care a fost ucisă de rechin în timpul vacanței din Hurghanda, Egipt.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, era de loc din Suceava, lucra ca funcționară la Direcția de Finanțe și era o mare împătimită a călătoriilor. Din imaginile postate de ea pe rețelele de socializare se vede cu ochiul liber că adora destinațiile care aveau ieșire la mare, iar printre preferatele ei erau plajele din Egipt sau Grecia. Totodată, se pare că suceveanca era o mare împătimită a snorkeling-ului și practica acest sport nautic ori de câte ori avea ocazia.

Ce reacție au avut autoritățile române

La scurt timp după ce s-a aflat în presă de moartea tragică a româncei, Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis un comunicat.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicat.

Comentarii
  • Turcul si pistolul

    Avea dispensa de la Heius, sa-si faca vacantele doar in strainatate. Doua cate doua, sudate intre ele. Si neaparat in afara! Altminteri, ia-r fi anulat dispensa si ar fi luat-o la cercetari pt dovada veniturilor, ca pe pulime. D-zeu sa o ierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *