Prima pagină » Cancan » Cine e WRS – Andrei Ursu -, reprezentantul României în finala Eurovision 2022

Cine e WRS – Andrei Ursu -, reprezentantul României în finala Eurovision 2022

13 mai 2022, 11:15, 1 ,
B, , h, , în Cancan

Multă lume se întreabă cine e WRS, pe numele real Andrei Ursu, reprezentantul României la Eurovision 2022, care va cânta în finală. Artistul a participat în semifinala de joi seară cu piesa „Llamame” și a calificat România în finala de la Torino, Italia. WRS s-a făcut remarcat în showbiz ca dansator, iar printre artiștii cărora le-a făcut animație pe scenă se numără Antonia și Ruby.

Cine e WRS, Andrei Ursu, care cântă în finala Eurovision

WRS, pe numele său real Andrei Ionuț Ursu, este un cântăreț și dansator din Buzău, care s-a născut în 1993. Tânărul a participat la mai multe show-uri TV de talente, acolo unde a colaborat cu artiști celebri de la noi din țară, printre care Antonia, Ruby ori Andreea Bănică. În vârstă de 29 de ani, acesta și-a început cariera, mai serios, în muzică din 2015 încoace.

Înainte de a deveni cântăreț, WRS a fost dansator la „Românii au talent” și „Vocea României”. Ulterior, el a făcut parte din trupa de băieți Shot, însă ulterior a decis să fondeze WRS. Reprezentantul României la Eurovision 2022 vine dintr-o familie de artiști. Părinții săi i-au insuflat dragostea pentru dans, iar artiștii cu care a colaborat în timp l-au făcut să iubească scena și i-au deschis ochii spre noi orizonturi.

„Am intrat în showbiz că să le fur pâinea celor cu care am dansat. Am învățat foarte multe de la ele. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști la Global Records, pentru că m-am angajat la Global Records acum 7 ani. Și, am stat acolo, mi-am luat câteva modele cum ar fi Inna, Carlas Dreams, The Motans, care sunt nume imense în lumea muzicală. Și am stat cu aceștia în studio, am văzut cum se scrie muzică. Am avut niște modele în ei.

Sunt un tip norocos. Norocul meu a apărut când Alex Cotoi mi-a zis «Băi, tu ai ceva, haide în studio și hai să lucrăm». Vorbesc de carieră solo. Trupa Shot a fost pe val când eram la «Vocea României». M-a văzut Smiley. A fost foarte tare trupa Shot, dar, pentru acel moment din viața mea, a fost fix ce trebuie”, povestește WRS.

WRS participă la Eurovision cu piesa „Llamame”

Piesa cu care a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision 2022, „Llamame”, are versuri în limba engleză și este foarte ritmată. Melodia este ceva special, iar WRS are șanse reale la o clasare cât mai sus anul acesta în finala concursului.

Juriul care a ales piesa „Llamame” câștigătoare a Selecției Naționale Eurovision 2022 a fost format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Și votul publicului a contat în alegerea câștigătorului.

România a câștigat a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, de joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Eurovision 2022 are loc în Italia, după ce formația italiană de rock Maneskin a câștigat concursul Eurovision 2021.

Un sărut furat

Reprezentantul României la Eurovision, Andrei Ursu, cu numele de scenă WRS, s-a sărutat cu reprezentantul Israelului la Eurovision 2022, Michael Ben David. Imaginile cu cei doi pupându-se pe gură au apărut pe Facebook.

„Mi-ai furat sărutul! Din nou!”, i-a strigat WRS lui Michael Ben David, semn că nu e prima oară când cei doi se pupă pe gură.

Anul acesta ne punem mari speranțe în prezența României în finala Eurovision 2022 și la un loc cât mai sus în finală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024