Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Covid-19: putem ști cine va dezvolta o formă gravă a bolii?
Covid-19: putem ști cine va dezvolta o formă gravă a bolii?

Covid-19: putem ști cine va dezvolta o formă gravă a bolii?

18 iul. 2020, 07:39,
în Sanatate

Cine dezvolta o formă gravă de Covid-19? Cercetătorii Inserm au descoperit că pacienții cu o formă severă de Covid-19 au o deficiență în sângele unei proteine ​​necesare sistemului imunitar.

Care pacient va dezvolta o formă severă de Covid-19? Aceasta este o întrebare esențială la care echipele din Inserm și cercetătorii de la APHP și Institutul Pasteur vor oferi un răspuns. Ei au descoperit că această agravare a bolii este cauzată de o creștere accentuată a citokinelor. Acest răspuns inflamator este corelat cu infiltrarea masivă în plămâni a celulelor imune înnăscute, respectiv neutrofile și monocite, creând leziuni pulmonare și sindrom de detresă respiratorie acută.

Cine dezvolta o formă gravă de Covid-19?

Ipoteza inițială a cercetătorilor a presupus producerea excesivă de interferoni de tip 1 (IFN), un marker al răspunsului la infecții cunoscute deja într-o boală genetică care duce la patologia pulmonară. Dar munca lor a arătat că producția și activitatea unei proteine ​​(numite IFN tip 1) necesare sistemului imunitar sunt mult reduse în cele mai severe forme de Covid-19.

„În consecință, deficiența de tip I IFN ar putea fi o urmare a formelor grave ale Covid-19 și ar putea face posibilă identificarea unei populații cu risc ridicat” subliniază Inserm. Aceste rezultate sugerează suplimentar că administrarea IFN-alfa în combinație cu terapia antiinflamatoare care vizează IL-6 sau TNF-α, sau corticosteroizi, cum ar fi dexametazona, la cei mai severi pacienți, poate fi o posibilitate pentru a opri formele severe de Covid-19.

5% dintre pacienți evoluează către o formă serioasă

Aproximativ 5% dintre persoanele cu Covid-19 progresează spre o formă severă sau critică, inclusiv o pneumonie severă, care se transformă în sindrom de detresă respiratorie acută. Dacă uneori aceste forme apar la începutul bolii, observațiile clinice descriu, în general, evoluția ei în două etape, începând cu o formă ușoară până la moderată, urmată de agravarea respiratorie la 9 până la 12 zile de la apariția primelor simptome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`