Prima pagină » Informații utile » Cine au fost copiii lui Napoleon I? Acesta a avut un singur fiu legitim ce a încercat să îi calce pe urme

Cine au fost copiii lui Napoleon I? Acesta a avut un singur fiu legitim ce a încercat să îi calce pe urme

22 aug. 2024, 12:00,
în Informații utile

Câți copii a avut Napoleon I și ce s-a întâmplat cu aceștia? Află în rândurile următoare povestea lor tragică de viață.

Napoleon a dus o viață tumultoasă, având un singur fiu legitim și mai mulți copii nelegitimi. Află în rândurile următoare ce s-a întâmplat cu ei și de ce tatăl lor i-a negat pe aceștia.

Copiii lui Napoleon I

Napoleon Bonaparte, unul dintre cei mai influenți lideri militari și politici ai Europei, a avut o viață personală la fel de complexă precum cariera sa. Deși Napoleon și prima sa soție, Împărăteasa Joséphine, nu au reușit să aibă un moștenitor legitim, el a avut totuși mai mulți copii, atât legitimi, cât și nelegitimi, din relații cu diverse soții și amante.

Singurul copil considerat moștenitor legitim al lui Napoleon a fost Napoleon II. După aproape 14 ani de căsnicie cu Joséphine, fără a avea copii împreună, Napoleon a decis să divorțeze în 1810 pentru a-și găsi o nouă soție care să-i poată oferi un moștenitor. La doar două luni după divorț, Napoleon s-a recăsătorit cu Marie-Louise, o arhiducesă a Austriei, în vârstă de 20 de ani. În martie 1811, aceasta a dat naștere lui Napoleon II, care a primit titlul de Prinț Imperial și „Rege al Romei”. Din păcate, destinul tânărului prinț a fost unul tragic: la doar trei ani după naștere, Primul Imperiu Francez s-a prăbușit, iar Napoleon II a fost exilat în Austria, unde a murit la vârsta de 21 de ani, bolnav de tuberculoză.

Copiii vitregi și nelegitimi

Deși Napoleon nu a avut copii cu Joséphine, a devenit tatăl vitreg al celor doi copii ai acesteia din prima sa căsătorie cu Alexandre de Beauharnais, un politician și general francez executat în timpul Regimului Terorii. Cei doi copii, Eugène de Beauharnais și Hortense de Beauharnais, au jucat roluri importante în viața lui Napoleon, acesta tratându-i ca pe propriii săi copii.

Pe lângă moștenitorul său legitim, istoria consemnează și existența a cel puțin doi copii nelegitimi ai lui Napoleon. Numărul exact al amantelor sale a fost un subiect de dezbatere, însă se estimează că ar fi avut mai mult de 20 de amante de-a lungul vieții, din relațiile cu care ar fi rezultat mai mulți copii nelegitimi.

Primul dintre copiii nelegitimi documentați este Charles Léon Denuelle, fiul lui Napoleon cu Elénore de la Plaigne, o tânără care lucra pentru sora sa. Deși Charles nu a fost recunoscut oficial, se pare că Napoleon a avut grijă de el pe cât posibil. Cel de-al doilea copil nelegitim cunoscut este Alexandre Colonna Walewski, născut din relația lui Napoleon cu Contesa Marie Walewska, o nobilă poloneză. Spre deosebire de fratele său vitreg, Walewski a avut o carieră de succes, ajungând diplomat în timpul domniei vărului său, Napoleon III.

Napoleon Bonaparte și-a dorit cu ardoare un moștenitor legitim care să ducă mai departe numele și dinastia sa, realitatea a fost mult mai complexă. De-a lungul vieții sale, a avut copii atât legitimi, cât și nelegitimi, unii dintre aceștia fiind recunoscuți oficial, iar alții rămânând în umbră.

Chiar dacă Napoleon al II-lea a fost singurul copil legitim al împăratului francez, influența pe care tatăl său a avut-o asupra multor alte destine a lăsat în urmă o moștenire complicată și plină de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *