Prima pagină » Actualitate » Cine au fost amanții Reginei României: Regina Maria s-a iubit cu ofițeri, miliardari și a avut copii din flori!
Cine au fost amanții Reginei României: Regina Maria s-a iubit cu ofițeri, miliardari și a avut copii din flori!

Cine au fost amanții Reginei României: Regina Maria s-a iubit cu ofițeri, miliardari și a avut copii din flori!

15 oct. 2024, 09:59,
în Actualitate

Regina Maria a fost una dintre cele mai importante personalități ale istoriei românilor. ”Missy”, cum era alintată regina, a avut un rol vital în realizarea României Mari. A rămas însă cunoscută și din cauza infidelităților ei repetate și scandaloase. Puțini sunt cei care știu cine au fost amanții Reginei României, care s-a iubit cu ofițeri, miliardari și a avut copii din flori.

Cine au fost amanții Reginei României

Regina Maria s-a născut pe 29 octombrie 1875, la Eastwele Park, în ținutul Kent, în Anglia. A fost fiica lui Afred de Saxa Coburg și Gotha, duce de Ebinburgh, și a Mariei Alexandrovna Romanova, fiica țarului Alexandru al II lea al Rusiei.

Principesa Maria s-a căsătorit în 1892 cu principele moștenitor al regatului României, Ferdinand de Hohenzollern Sigmaringen. Aceasta avea doar 17 ani în momentul căsătoriei. În 1914, după moartea lui Carol I, Ferdinand a ajuns rege, iar Maria regină. Din această postură, Maria s-a achitat exemplar de atribuțiile sale și a contribuit decisiv la construirea României moderne.

Regina Maria a fost un exemplu pe front, servind ca soră medicală prin tranșee cartușe și explozii de obuze.

Viața privată a reginei a fost însă controversată. Mai precis, a fost marcată de infidelități, de scandaluri amoroase și copii din flori.

Cunoscută sub numele de „Missy”, Regina Maria s-a îndrăgostit de vărul ei, marele duce Boris Vladimirovici. Cu acesta, Maria a avut o relație de aproximativ 5 ani. Tânăra principesă a mărturisit regelui Carol I că vrea să divorțeze fiindcă îl iubea pe Boris. Părinții Mariei au convins-o să renunțe la idee, mai ales că Ferdinand a trecut peste această poveste.

Al doilea amant cunoscut a fost Zizi Cantacuzino, un locotenent de neam princiar care a fost însărcinat ca aghiotant al său. Relația cu Zizi Cantacuzino a devenit de-a dreptul scandaloasă.

Principesa Maria se afișa în public cu tânărul locotenent și stăteau mai toată ziua împreună.

Mai mult, Maria a rămas gravidă cu Zizi Cantacuzino și a născut o fetiță, numită Măriuca sau „Mignon”, cum i se mai spunea. Din nou, Ferdinand a trecut peste infidelitatea soției și a recunoscut copilul.

Marea dragoste a fost Prințul Barbu Știrbey

Cea mai mare dragoste a Reginei Maria a fost prințul Barbu Știrbey. Era poreclit „prințul alb” fiind un om cu o reputație impecabilă, inteligent, frumos, spiritual. A fost numit de Carol I, în anul 1913, administrator general al domeniilor Coroanei. După moartea lui Carol, Barbu Știrbey a devinit consilierul personal al regelui Ferdinand I.

Din idila cu Barbu Știrbey, s-au născut doi copii, Ileana și Mircea.

Regina Maria a mai avut relații cu miliardarul Waldorf Astor, după o vară petrecută în Anglia. În 1906, acesta s-a căsătorit cu Nancy Shaw. O altă dragoste trecătoare a fost cu Joseph Boyle, colonel canadian, aventurier și om de afaceri.

Așadar, Regina Maria a rămas cunoscută în istorie și datorită infidelităților ei repetate și scandaloase. Puțini sunt cei care știu cine au fost amanții Reginei României, care s-a iubit cu ofițeri, miliardari și a avut copii din flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`