Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cine a realizat Naruto dublat în română. Studioul românesc

Cine a realizat Naruto dublat în română. Studioul românesc

18 feb. 2022, 11:58,
în Stiri si curiozitati

O mulțime de serii animate de succes au fost dublate în țară, iar cei ce s-au ocupat de Naruto dublat în română au fost cei de la Zone Studio Oradea.

Naruto este numele unei serii animate ce a avut premiera în Japonia pe canalul TV Tokyo Network în anul 2002, după care și-a făcut apariția pe mai multe canale. Întreaga serie are legături foarte strânse cu seriile manga create de același autor Masashi Kishimoto.

naruto si sasuke

În cadrul acestui anime apare o rivalitate sub forma unei prietenii formale între 2 adolescenți

Firul narativ al poveștii constă în maturizarea și dobândirea de cunoștințe despre lume a protagonistului. Acesta fiind redat ca o persoană hiperactivă ce are ca țintă în viață să devină liderul națiunii sale, numit Hokage. Personajul principal, Naruto, are de-a face cu mai mulți ticăloși, de pe urma cărora învață lucruri, iar el la rândul lui îi învață pe ceilalți să ai o determinare puternică.

Naruto dublat în română. Prima apariție în țară

Poate că premiera a avut loc în anul 2002 în Japonia, dar în Statele Unite ale Americii a fost difuzat abia în anul 2005, iar în România apare și mai târziu, în 2007 pe Jetix, iar astăzi se mai poate găsi doar pe anumite site-uri. Canalul pe care se difuza această serie animată în Europa era reprezentat de Jetix, în timp ce în SUA era Cartoon Network.

moment din naruto dublat in romana

Naruto este un personaj foarte imprevizibil și foarte activ

Chiar dacă difuzarea a început târziu, nici numărul total de episoade nu a fost difuzat în întregime la televizor. Oficial, prima serie animată a avut 9 sezoane, iar numărul total de episoade este 220. În România, Naruto a cuprind doar 4 sezoane și au sumat doar 104 episoade, așadar, aproximativ jumate din total.

Ca și în cazul altor animații cu proveniență externă, Zone Studio Oradea s-a ocupat de dublarea și prelucrarea animațiilor pentru a putea fi difuzate în țară. Chiar dacă au trecut aproape 15 ani de la această difuzare, se poate include printre cele mai bune dublări de anime din România.

secventa din naruto dublat in romana cu sasuke si sakura

„Cei ce nu ascultă ordinele de sus, sunt niște gunoaie, iar cei ce își abandonează prietenii la greu, sunt mai josnici decât gunoaiele” – Învățătura lui Hatake Kakashi

Naruto – Desfășurarea acțiunii

La începutul seriei este redată Bestia cu 9 cozi, aceasta atacă Satul Ascund între Frunze, Konoha. Această bestie se prezintă a fi una extrem de puternică, iar doar prin mișcarea cozilor sale putea să distrugă munți și să provoace dezastre. Iar astfel, se instaurează un moment de panică în rândul tuturor oamenilor din sat.

Conducătorul satului de la acea vreme își oferă drept sacrificiu propria sa viață și folosind o tehnică interzisă, va sigila bestia în persoana cea mai capabilă de a-i face față. Acea persoană, era chiar propriul lui fiu nou-născut. A fost o decizie foarte controversată, mulți considerând că prin ceea ce a făcut și-a condamnat singurul copil pe viață, fiind ulterior considerat chiar blestemat.

naruto si jiraya

Naruto îl va avea pe unul dintre cei 3 mari Sanini ca instructor

Acțiunea se continuă cu acesta intrând la academie, iar după absolvire și obținerea unor anumite capacități, urmează să întâmpine diverse pericole. Naruto este un anime ce conține o mulțime de momente hilare și discuțiile ce reies dintre personaje pot fi considerate uneori drept filozofice sau cu impact puternic asupra psihicului.

Pe tot parcursul poveștii au loc foarte multe întâmplări, pe lângă bătăliile frecvente, există și secvențe de romanță sau prietenie. Naruto dublat în română poate fi considerat un succes în această privință, căci echipa realizatorilor a fost compusă de multe persoane experimentate și foarte competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`