Prima pagină » Local » Cinci tineri și-au făcut de cap cu două minore până au ajuns în arest la Iași. Le-au promis o viață fără griji, dar le-au spulberat toate visurile
Cinci tineri și-au făcut de cap cu două minore până au ajuns în arest la Iași. Le-au promis o viață fără griji, dar le-au spulberat toate visurile

Cinci tineri și-au făcut de cap cu două minore până au ajuns în arest la Iași. Le-au promis o viață fără griji, dar le-au spulberat toate visurile

19 ian. 2024, 02:00, 4 ,
Dragos Savin în Local

Cinci tineri au fost arestați la Iași, după ce și-au bătut joc de două minore. Fetele au fost puse să se prostitueze în schimbul unor sume de bani. Au căzut în plasa bărbaților și credeau că vor avea o viață frumoasă, dar totul s-a dovedit a fi un coșmar

Cinci tineri au crezut că, dacă le vor promite unor minore o viață frumoasă, le vor putea folosi după bunul plac. Zilele trecute, anchetatorii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județul Iași, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea prostituției infantile și lipsire de libertate în mod ilegal. Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, pe parcursul anului 2023, un bărbat ar fi recrutat două persoane minore în scopul exploatării sexuale, profitând de starea de vădită vulnerabilitate cauzată de vârsta fragedă, lipsa mijloacelor de subzistență și nivelul scăzut de educație. Acesta împreună cu alte 3 persoane cercetate în cauză ar fi obligat-o pe una dintre minore, de 16 ani, să practice prostituția în beneficiul lor, transportând-o în diverse locații, identificând clienți și primind sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.

Cu privire la un alt bărbat, s-ar fi reținut faptul că ar fi întreținut raporturi sexuale contracost cu una dintre minore, despre care ar fi cunoscut că practică prostituția, iar ulterior, prin constrângere fizică, ar fi împiedicat-o să părăsească imobilul în care s-ar fi aflat, lipsind-o de libertate în mod ilegal. De asemenea, unul dintre bărbați ar fi determinat și înlesnit unei persoane majore practicarea prostituției, negociind cu mai mulți clienți prețul prestațiilor sexuale și însușindu-și o parte din foloasele materiale realizate. Cercetările au relevat și faptul că un alt bărbat cercetat în cauză ar fi recrutat o altă persoană majoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia și, după ce ar fi adăpostit-o într-un imobil situat în municipiul Roman, ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul său.

Cei cinci tineri au fost arestați pentru 30 de zile la Iași

Cei 5 tineri implicați în această poveste au fost arestați pentru 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.01.2024 până la data de 15.02.2024, inclusiv a inculpaţilor: 1. Pădurariu Gheorghiţă-Constantin, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, 2. Abaza Robert-Cătălin, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. 3. Cojan Cristian-Alexandru, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. 4. Pădurariu Andrei-Gabriel, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. 5. Nistor Andrei, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea prostituției infantile şi lipsire de libertate în mod ilegal”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

„Măsura este prea dură”

Avocatul unuia dintre bărbații implicați susține că măsura arestului preventiv este prea aspră.

„S-a dispus măsura arestării preventive de 30 de zile față de toți inculpații. Din punctul meu de vedere, măsura este prea aspră pentru Padurariu Andrei, deoarece el nu a făcut altceva decât să-l găzduiască pe verișorul său împreună cu persoana vătămată pentru câteva seri. Ba mai mult, la locuința lui s-a dat petrecere în acele zile, iar clientul meu nu știe ce s-a întâmplat în acele momente. Este adevărat că sunt niște fapte foarte grave, însă trebuie să fie și probate. Din ce am studiat dosarul până acum, materialul probator este destul de slab, de aceea am și formulat contestație”, a declarat avocatul Codrin Stupariu.

Cert este că, acum, cei cinci tineri se află în arest la Iași, iar dacă vor fi găsiți vinovați vor fi condamnați.

Comentarii
  • De ce tot apare acest Codrin in presa ? Mai bine sa stea cu masa in căsuța

  • Să-i închidă și să-i bată până le ies figurile de proxeneți din cap. Dacă nu i-au bătut părinții la timpul potrivit să-i bată poliția până se lecuiesc, futu-i în gură de ciomârtani.

  • asta ma intreb si eu, oare de ce apare acest așa zis avocat, băgat de mămica în Barou că el nici să vorbească limba română nu știe, în presa?

  • Pedepse cat mai mari! Nu se mai poate asa ceva! Pana cand trebuie sa mai sufere copiii? Cand se iau masuri drastice??

    Fierbe sangele in mine cand vad astfel de stiri! 😡😡😡😡😡😡😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *