Prima pagină » Sanatate » Cinci soluții rapide pentru a scăpa de durerea de stomac și diaree. Tratamente naturiste eficiente

Cinci soluții rapide pentru a scăpa de durerea de stomac și diaree. Tratamente naturiste eficiente

24 aug. 2022, 12:54,
BZI.ro, în Sanatate

Durerea de stomac și diareea pot fi foarte supărătoare. Tocmai de aceea, ți-am pregătit cinci soluții rapide și naturale, pentru a scăpa de disconfort și pentru a te ajuta să te bucuri de activitățile de zi cu zi.

Durerea de stomac și diareea pot fi cauzate de infecții virale, intoxicații alimentare sau indigestie. Alte afecțiuni digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, boala celiacă sau tulburările intestinale inflamatorii pot provoca dureri cronice abdominale și scaun moale, apos. Durerea de stomac, care apare separat de diaree, poate fi generată de fumatul excesiv, consumul de alimente prăjite sau foarte grase, abuzul de alcool, stresul, consumul de cafea în cantități mari sau de infecția cu Helicobacter Pylori, responsabilă de jumătate dintre cazurile de ulcer.

Din fericire, aceste simptome chinuitoare pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentelor naturiste, pe care le poți pregăti acasă.

Durerea de stomac și diareea. Tratamente simple și rapide

Pentru a scăpa de durerea de stomac și de diaree, este esențial să îți asculți stomacul și să eviți condimentele iuți, cum ar fi piperul, prăjelile, broccoli, varza, fasolea, mazărea, roșiile și fructele acrișoare. Acestea îți pot provoca crampe și mai dureroase sau te pot balona, în special dacă suferi de sindromul colonului iritabil.

De asemenea, poți încerca remediile următoare: ceaiurile cu mușețel, ghimbir sau mentă, încălzirea zonei dureroase, consumul de pâine albă prăjită, folosirea unui pansament gastric și consumul de suc de Aloe Vera.

Bea o cană de ceai de mușețel, ghimbir sau mentă

Dacă durerea de stomac nu vrea să dispară, bea o cană de ceai de mușețel, în care ai adăugat o linguriță de ghimbir ras. Astfel, durerea se va ameliora și te vei simți mai bine. Mai mult, dacă te confrunți și cu diaree, consumă o cană de ceai de mentă, care te va ajuta în normalizarea tranzitului intestinal.

o ceașcă de ceai de mușețel

Dacă durerea de stomac nu vrea să dispară, bea o cană de ceai de mușețel, în care ai adăugat o linguriță de ghimbir ras.

Încălzește zona care te doare

Pentru a scăpa de durerile abdominale, umple o sticlă cu apă fierbinte și pune-o pe zona dureroasă. Dacă ai, poți folosi și o pernă electrică.

o femeie cu o sticlă de apă caldă pe abdomen

Pentru a scăpa de durerile abdominale, umple o sticlă cu apă fierbinte și pune-o pe zona dureroasă.

Consumă pâine albă prăjită

Pâinea albă prăjită sau covrigii uscați, fără sare, pot calma durerea de stomac. Aceste alimente echilibrează tranzitul și ameliorează aciditatea. Pentru ca remediul să funcționeze, folosește pâine albă și nu neagră, deoarece aceasta din urmă stimulează sucul gastric.

două felii de pâine prăjită albă

Pâinea albă prăjită sau covrigii uscați, fără sare, pot calma durerea de stomac.

Folosește un pansament gastric

Cel mai bun pansament gastric este cărbunele medicinal. Se găsește la farmacie, nu costă mult și te scapă imediat de simptomele supărătoare. În cazul în care te confrunți cu durere severă, ia un antispatic. Dacă durerea nu se ameliorează, mergi, de urgență, la medic.

o lingură de lemn cu cărbune activ mărunțit

Cel mai bun pansament gastric este cărbunele medicinal.

Consumă suc de Aloe Vera

Sucul de Aloe Vera este foarte bun pentru stomac. Acesta elimină crampele, gazele și te scapă de diaree și balonare.

Mai mult, stai departe de alimente care cresc aciditatea gastrică. Printre acestea se numără băuturile alcoolice, alimentele grase, laptele, sucurile carbogazoase și alimentele care conțin cacao sau cofeină. Astfel de alimente pot irita mucoasa stomacului, fapt ce intensifică durerea.

un pahar transparent cu suc de aloe vera

Sucul de Aloe Vera este foarte bun pentru stomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *