Prima pagină » Actualitate » Cinci români infectați cu Covid-19 din cei 50 vor fi transferați în Ungaria
Cinci români infectați cu Covid-19 din cei 50 vor fi transferați în Ungaria

Cinci români infectați cu Covid-19 din cei 50 vor fi transferați în Ungaria

14 oct. 2021, 17:17,
Roxana Butuc în Actualitate

Cinci pacienți infectați cu Covid-19 vor fi transferați la un spital din Ungaria pentru a primi îngrijiri acolo. Aceștia vor fi transportați pe Aeroportul Oradea iar de acolo vor merge cu ambulanțele până la Debrecen. Un medic din Timișoara se află la Szeged pentru a facilita transferul.

De amintit faptul că posibilitatea transferului pacienților se poate realiza doar în anumite condiții, printre care și consimțământul părinților.

Pacienți infectați cu Covid-19 vor primi îngrijiri la spitalele din Ungaria

Cinci persoane infectate cu noul coronavirus vor fi transferați la spitalele din Ungaria pentru a primi îngriji medicale. Aceștia vor fi transportați cu un avion al Forţelor Aeriene române joi, 14 octombrie 2021. După ce vor fi preluați de ambulanțe de pe Aeroportul Oradea vor fi duși la Debrecen.

„Domnul Raed Arafat a emis un ordin de comandant al acţiunii ieri seară prin care a desemnat două UPU-ri din România care să coordoneze trasferul pacienţilor în Ungaria, în două centre medicale din Ungaria, UPU Oradea Bihor va coordona transferul către centrul Debrecen, iar UPU spitalului Judeţean Timişoara va coordona transferul către Szeged. Aici sunt disponibile 10 locuri pentru ATI momentan şi 50 de locuri pentru pacienţii pre critici”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Ungaria va primi la ATI 50 de pacienți români infectați cu Covid-19

Aproximativ 50 de pacienți infectați cu noul coronavirus vor fi transferați al secțiile de Terapie Intensivă din Ungaria. Acest anunț a fost oferit de către ministrul de externe ungar Péter Szijjártó. Aceștia vor fi transferați atât la clinicile din Szeged cât și din Debrecen.

În joi, 14 octombrie 2021, un medic de la UPU Judeţean Timişoara a plecat la Szeged pentru a coordona aceste transferuri și a putea ține legătura cu medicii de la acolo. Cu privire la aceste transferuri atât UPU Judeţean Timişoara cât şi UPU Arad vor coordona aceste transferuri.

„Se fac evaluări în UPU-rile din ţară, îndeosebi în cele din vestul ţării, dar şi în Bucureşti, pentru a selecta pacienţi care vor merge. Criteriile sunt criterii de severitate ale bolii, atât pentru pacienţii de ATI, cât şi pentru pacienţii pre-critici, dar un alt criteriu important este consimţământul pacientului sau al familiei.

Deja la Arad a existat un caz în care familia şi-a exprimat opţiunea ca pacientul să rămână în UPU la Spitalul Judeţean Arad şi să nu fie transferat în Ungaria pentru că le-ar fi foarte dificil dânşilor să afle informaţii de acolo sau să poată să se deplaseze acolo. Cum vă spuneam pentru Szeged sunt 10 locuri de terapie intensivă şi 50 de locuri pentru precritici, de la Spitalul Judeţean Timişoara maximum doi pacienţi am trimite către Szeged. Pacienţii aceştia sunt din UPU Judeţean”, a declarat pentru News.ro Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

România cere ajutor internațional pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19

Luni, 11 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 84 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.1 – (1) Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum.

(2) Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.

(3) Pentru punerea în aplicare a prevederilor alin. (1) și alin. (2), Departamentul pentru Situații de Urgență dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă în scopul identificării posibilităților de sprijin.

Amintim faptul că în ultimle 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În ceea ce privește numărul persoanelor internate la ATI, acesta se ridică la 1.727.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024