Prima pagină » Radio » Actualitate » Cinci rețete simple de siropuri pentru tuse făcute în casă
Cinci rețete simple de siropuri pentru tuse făcute în casă

Cinci rețete simple de siropuri pentru tuse făcute în casă

12 oct. 2020, 13:53,
în Radio

Cele mai bune rețete de siropuri de tuse. Odată cu venirea sezonului rece își fac apariția răceala ori gripa care aduc cu ele o tuse ce pare că nu mai trece. În farmacii sunt zeci de medicamente și remedii care promit să te scape de această problemă supărătoare. Însă multă lume nu este adepta tratamentelor medicamentoase. Din fericire există multe remedii naturiste pentru răceală și gripă care ameliorează și tratează tusea.

Suntem în sezonul rece, în care virozele și gripa își fac de cap, mai ales dacă ai sistemul imunitar slăbit. Însă tot mai multe persoane refuză să se trateze cu medicamentele clasice din farmacii. Așadar, dacă vrei să te tratezi cât mai naturist, îți propunem să încerci rețetele de siropuri de tuse pe care le poți prepara acasă. Acestea sunt foarte sănătoase și îți calmează eficient simptomele tusei.

Tusea deranjează și obosește, fiind un simptom întâlnit atât în răceală și gripă, cât și în boli alergice (astmul alergic de exemplu). Dacă tusea se datorează răcelii sau gripei, tratamentele naturiste de mai jos vă pot fi de mare ajutor. Dacă însă tusea persistă peste 6 săptămâni sau dacă are alte cauze, atunci aceste tratamente pot fi cel mult adjuvante. Iar în situația respectivă ar fi bine să vă prezentați la medic pentru a vă prescrie tratamentul adecvat.

Rețete pentru siropuri de tuse

Tusea ajunge să te chinuie zi și noapte, nu te lasă să te odihnești cum trebuie și îți produce un disconfort fizic îngrozitor. Dacă preferi metodele de tratament naturale, poți să-ți prepari singur un sirop de tuse care nu necesită ingrediente complicate. În cele ce urmează vă prezentăm cinci rețete foarte eficiente.

1. Sirop de tuse din mușețel, ghimbir, lămâie, miere și scorțișoară. Pentru acest sirop ai nevoie de o lingură de ghimbir pisat, 2 linguri de flori de mușețel uscate, o lingură de scorțișoară, o ceașcă de miere, sucul de la o jumătate de lămâie și un pahar mare de apă. Pune apă într-un vas, adaugă mușețelul, scorțișoara și ghimbirul și lasă-le să fiarbă până când apa scade la jumătate. Strecoară siropul, cât să nu mai fie nicio plantă, după care adaugă sucul de la lămâie și mierea. Amestecă bine și pune sucul la rece. Acest sirop este recomandat și copiilor.

2. Sirop de tuse cu miere, lămâie și salvie. Amestecă într-un recipient o ceașcă de miere, o lingură de suc de lămâie și 2 linguri de salvie. Pune recipientul pe foc și amestecă până când se omogenizează bine. Ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească timp de 10 minute. Apoi, pune siropul într-o sticlă și ține-l la frigider. Ia câte o lingură din acest sirop, de cel mult 5 ori pe zi, atunci când tușești.

3. Sirop de patlagină. Se pune un borcan pe jumătate cu plantă (proaspătă sau uscată) și jumătate cu miere. Pentru că se va fierbe, nu are rost să adăugați lămâie decât pentru gust, însă vitamina C se va pierde. Pentru un gust mai bun puteți adaugă câteva felii de lămâie, cu tot cu coajă. Se pune apoi borcanul într-o cratiță cu apă, pe fundul căreia ați pus un prosop și se fierbe la foc mic. Când a dat în clocot conținutul borcanului, se ia de pe foc și se scoate din cratiță când apa din aceasta s-a răcit. Se iau până la 4 lingurițe de sirop de patlagină pe zi.

Tusea poate fi ameliorată și cu ridiche neagră ori hrean

4. Sirop de ridiche neagră. Acest sirop este indicat atât pentru a trata tusea seacă, cât și pe cea productivă, fiind indicat și copiilor. Dar iată cum se obține siropul de ridichie neagră. Se ia o ridichie neagră, se spală, și se scobește la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichea câteva ore lângă o sursă de căldură și se verifică, căci această va lăsa sirop. Se ia câte o linguriță la 2 ore. După ce se termină mierea, se pune iarăși în cotorul scobit. Și tot așa până ce coaja ridichei devine stafidită, semn că siropul este pe terminate.

5. Sirop de hrean. Adaugă un vârf de cuțit de hrean răzuit la un sfert de cană de miere, amestecă și lasă să se odihnească preț de câteva ore. Hreanul din acest sirop va favoriza transpirația și va potoli tusea și febra. În plus, el stimulează și digestia și apetitul, astfel încât organismul să aibă putere să lupte cu boală. Ai grijă să folosești însă cantități mici, căci prea mult îți va supără stomacul.

Așadar, în cazul în care ai răcit, poți folosi cu încredere una dintre aceste rețete pentru siropuri de tuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`