Prima pagină » Local » Cinci persoane fără adăpost, internate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, au nevoie de ajutor! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Sperăm să existe, în județul nostru, o fundație sau o organizație care să-i poată ajuta”

Cinci persoane fără adăpost, internate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, au nevoie de ajutor! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Sperăm să existe, în județul nostru, o fundație sau o organizație care să-i poată ajuta”

12 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Cinci persoane fără adăpost, internate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași de mai bine de o lună, au nevoie de ajutor. Medicii din cadrul unității au făcut toate demersurile astfel încât acești pacienți să beneficieze de asistență medico-socială într-un centru de profil, însă, din păcate, nu s-a găsit încă nicio soluție pentru ei

Cei cinci bărbați fără adăpost nu se pot deplasa și sunt internați în cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași de mai bine de o lună. Ținând cont că Spitalul „Sf. Spiridon” Iași este o unitatea medicală care oferă servicii de urgență, pacienții nu pot rămâne internați pe o perioadă îndelungată, odată ce starea lor de sănătate s-a îmbunătățit.

Cinci persoane fără adăpost, internate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, au nevoie de ajutor

Din păcate, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” mereu există pacienți fără adăpost sau abandonați de aparținători.

„Toți cei cinci pacienți sunt nedeplasabili, unul dintre ei, care are în jur de 60 de ani, este internat în cadrul Clinicii Medicale. Este vorba de o persoană fără adăpost, care a locuit în trecut la Centrul de Urgenţă pentru Recuperare şi Integrare Socială «C.A. Rosetti» Iași. Nu știm cum a ajuns să nu aibă adăpost, unii pacienți comunică, dar sunt și pacienți ca refuză să ofere prea multe detalii despre viața lor.  Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 50 și 85 de ani, deplasabili, sunt internați în Clinica de Ortopedie.

Toți necesită îngrijiri medico-sociale. Unul dintre acești trei pacienți menține legătura cu familia, ceilalți doi au familii, dar nu mențin legătura cu ele. Pacientul internat în Clinica de Chirurgie este tot persoană nedeplasabilă, are în jur de 65 de ani, la fel, necesită îngrijire medico-socială. Unul dintre bărbații de la Ortopedie este internat de mai mult de o lună în Spitalul «Sf. Spiridon». Mereu există, la noi în spital, astfel de pacienți care necesită ajutor”, a declarat asistenta medicală din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Acești oameni nu mai necesită internare într-un spital de urgență”

o imagine cu mai multi pacienti internati in spital

Ținând cont că Spitalului „Sf. Spiridon” Iași este o unitatea medicală care oferă servicii de urgență, pacienții nu pot rămâne internați perioada îndelungată, odată ce starea lor de sănătate s-a îmbunătățit

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a explicat că la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași nu pot fi internați, pe perioade lungi, persoane care nu au afecțiuni acute. De aceea, acestea trebuie să fie sprijinite de instituțiile statului sau de organizațiile non-profit.

„Am dorit să prezentăm aceste cazuri publicului în speranța că organizațiile non-guvernamentale sau, poate, instituțiile statului vor găsi o soluție pentru acești oameni care nu mai necesită internare într-un spital de urgență. Unii pacienți sunt internați la noi de luni de zile. Noi, toate echipele medicale, suntem cu suflet mare, și nu putem să-i dăm afară din spital. Am făcut adrese la toate instituțiile statului, înțelegem că toate locurile sunt ocupate, dar sperăm să existe, în județul nostru, o fundație sau o organizație care să-i poate ajuta, iar astfel, ne pot ajuta și pe noi să primim pe acel pat un pacient care are nevoie de îngrijire de urgență”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *