Prima pagină » Local » Cinci persoane din municipiul Iaşi, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc – FOTO

Cinci persoane din municipiul Iaşi, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc – FOTO

20 ian. 2022, 10:47,
în Local

Ieri, 19 ianuarie 2022, au avut loc nu mai puțin de 15 descinderi la persoane din Iași suspecte de trafic de droguri de mare risc. Aceștia comercializau cannabis și pastile ecstasy pentru persoane din Iași și Vaslui.

„La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii specializați din Iași și Vaslui au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare către consumatori din județele Iași și Vaslui, a unor droguri de risc și mare risc (cannabis și pastile ecstasy)”, au transmis autoritățile.

Cultură de cannabis, descoperită de polițiștii care au descins la Iași

În urma perchezițiilor efectuate a fost descoperită o cultură de cannabis. Au fost confiscate mai multe tipuri de droguri, sume de bani și alte bunuri. Au fost conduse la audieri mai multe persoane, iar 5 bărbați din Iași au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În urma percheziţiilor efectuate, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis și ridicate aproximativ 900 de grame de cannabis și fragmente de plante de cannabis, semințe de cannabis, 4 minicântare electronice ce prezentau urme de cocaină și THC, 8 grindere, 11 terminale mobile, 8 cartele sim, un card de memorie, componente ale instalației destinate culturii indoor (lămpi, termometre, ventilatoare, etc.) și diverse sume de bani și alte bunuri de interes operativ, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 55 de ani, din municipiul Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău”, au conchis polițiștii.

Alte descinderi la Iași. Cinci persoane, reținute pentru trafic de carne vie

Alte descinderi la Iași au avut loc zilele trecute. Astfel, miercuri au fost reținute 5 persoane la Iași, după ce au fost acuzate că au săvârșit infracțiunea de trafic de minori. De precizat faptul că perchezițiile au avut loc la clanul de interlopi Tănase, fiind foarte mediatizat în municipiu.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Alisa Grenguța Tănase, Contesa Băncuță, N.S.W.N., Adrian Andrei Bamboi şi Teodor Constantin Asalomiei. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Alisa Grenguța Tănase, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Contesa Băncuță, cercetată pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de minori, pe o durată de 30 de zile. Dispune arestarea preventivă a inculpatului minor N.S.W.N. pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Adrian Andrei Bamboi pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la trafic de minori şi complicitate la trafic de persoane. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Teodor Constantin Asalomiei pentru constituire de grup infracţional organizat și complicitate la trafic de persoane”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *