Prima pagină » Actualitate » Cinci orașe din Alba și comuna Ciugud intră în carantină

Cinci orașe din Alba și comuna Ciugud intră în carantină

16 nov. 2020, 09:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis să introducă în carantină cinci orașe din Alba în carantină. Este vorba despre Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și comuna Ciugud. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului mare de persoane infectate din aceste comunități. Măsura va intra în vigoare marți, 17 noiembrie, la miezul nopții.

Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud vor intra în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori.

Ce măsuri se vor lua în cele cinci orașe din Alba

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menționate, au fost stabilite prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. În interiorul celor șase localități vor fi limitate deplasările, vor fi interzise numeroase activități economice, culturale și va fi necesară declarația pe propria răspundere.

Va fi strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Vor fi închise numeroase activități economice, mai puțin agenții economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu. Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile.

Sibiu a intrat deja în carantină

Județul Sibiu a intrat în carantină, iar poliția a anunțat că restricțiile au început de duminică, 15 noeimbrie, de la ora 18.00, când accesul auto pe bretelele care asigură legătura între strada Henri Coandă și A1, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea de pe autostradă, nu a mai fost permis. Restricția spre și dinspre Autostradă este prima instituită între măsurile de restricționare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină, luni, 16 noeimbrie, de la ora 5.00.

Restricția auto se va menține pe toată perioada aplicării carantinei și va fi pusă în aplicare cu sprijinul lucrătorilor CNAIR care vor marca și semnaliza corespunzător zonele în cauză. Accesul spre și dinspre A1, în zona municipiului Sibiu, rămâne deschis în punctele situate în zona Mohu (DN 1), strada Ștefan cel Mare și Calea Șurii Mari, precum și DN 7H (Aeroport). Șoferii care tranzitează municipiul Sibiu vor putea folosi traseele: intrare DN 1 (Mohu) – ieșire Aeroport sau continuare pe A1 sau intrare Aeroport / A1 – ieșire DN 1 (Mohu).

În carantină de astăzi

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie, a declarat vineri, 13 noiembrie, secretarul de stat Raed Arafat. Oraşul Sibiu şi localitatăţile Şelimbăr, Tîlmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni, iar mall-urile vor fi închise în weekend, a anunţat lwdyk Departamentului pentru Situașii de Urgență, Raed Arafat.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

„Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfăşura în spaţii deschise pe durata perioadei de carantină. La sfârşitul celor 14 zile de carantină, se va face o nouă evaluare asupra situaţiei şi se va veni cu noi comunicate în acest sens”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`