Prima pagină » Local » Cinci noi focare Covid-19 la Iași. Zeci de persoane, testate pozitiv cu noul coronavirus
Cinci noi focare Covid-19 la Iași. Zeci de persoane, testate pozitiv cu noul coronavirus

Cinci noi focare Covid-19 la Iași. Zeci de persoane, testate pozitiv cu noul coronavirus

24 nov. 2020, 14:56,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis marți, 24 noiembrie 2020, noi detalii privind la apariţia a cinci focare Covid-19 în Judetul Iaşi. În urma unor anchete epidemiologice s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 35 de persoane, dintre care 27 de pacienți și 8 salariați la Institutul de Psihiatrie Socola, în secția exterioară Bârnova, secția 2 Paleație.

De asemenea, șase salariați au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 la Spitalul Militar „Dr. Czihac” Iași, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA – Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie – 35 (27 pacienţi şi 8 salariaţi).        

Măsuri:

           Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie.   Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

SPITALUL MILITAR ”DR. CZIHAC” IAŞI – Secţia ATI – 6 salariaţi.

           Măsuri:

           Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Testarea a fost efectuată ca urmare a îngrijirii unui pacient ce s-a dovedit a fi pozitiv”, potrivit DSP Iași.

Alte trei focare au fost identificate la Spitalul Clinic Oblu, unde 9 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, la DGASPC Iași, unde 12 salariați s-au infectat cu noul coronavirus, și nu în ultimul rând la CSS Budăi, Centrul Armonia.

„SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – SECŢIA NEUROLOGIE 2 –  9 (1 asistent şi 8 pacienţi)

           Măsuri:

Angajatul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Pacienţii sunt transferaţi în sectorul COVID.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI – Sediul administrativ – 12 salariaţi

           Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi doi dintre ei sunt internaţi. Contacţii direcţi au fost carantinaţi şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor (3 birouri).       

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI  JUD. IAŞI – Centrul Armonia – 7 (6 salariaţi şi 1 beneficiar)

           Măsuri:

Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi  beneficiarul a rămas în centru. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Actualizarea focarelor existente

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a transmis informații referitoare la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a cinci focare Covid-19 din Judeţul Iaşi. La CSS Bucium au fost confirmați alte două persoane, la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, secția exterioară Șipote cronici I s-au mai pozitivat 14 pacienți.

„CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi un beneficiar.

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 salariaţi şi 18 beneficiari.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 2 pozitivi. Sa efectuat izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. 

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia exterioară Şipote cronici I – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 14 pacienţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  2 salariaţi şi 9 pacienţi.

Măsuri:

           La testarea contacţilor unui caz pozitiv, s-au mai depistat 14 pozitivi din rândul pacienţilor. Cazurile confirmate  simptomatice sunt izolate în unitatea sanitară şi monitorizate de medicii curanţi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor”, potrivit DSP Iași.

În ceea ce privește situația în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, secția îngrijiri paliative 9 cronici s-au confirmați alți 3 salariați. De asemenea, în cadrul aceluiași institut, dar la secția I acuți bărbați, a fost de asemenea pozitivat un salariat.

Anchetele epidemiologice rămăn în desfășurarea. DSP Iași a anunțat că persoanelor pozitivate au primit rezultatul la retestarea personalului și pacienților.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariaţi.

     În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  10 salariaţi şi 13 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 3 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. Ancheta rămâne în desfăşurare.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  – Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  un salariat şi 4 pacienţi.

Măsuri:

           La testare s-a mai confirmat un caz la un registrator medical. Ancheta rămâne în desfăşurare. S-a dispus izolarea cazului confirmat.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  – Secţia III Acuţi (II barbaţi) – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 9 salariaţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi şi 7 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 9 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. S-a efectuat reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie”, potrivit DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`