Prima pagină » Actualitate » Cinci întrebări importante adresate de PSD președintelui Klaus Iohannis: „Cum a pierdut România la Bruxelles?!“
Cinci întrebări importante adresate de PSD președintelui Klaus Iohannis: „Cum a pierdut România la Bruxelles?!“

Cinci întrebări importante adresate de PSD președintelui Klaus Iohannis: „Cum a pierdut România la Bruxelles?!“

23 iul. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Reprezentanții PSD i-au adresat președintelui Klaus Iohannis și guvernării liberale cinci întrebări importante, pe pagina oficială de Facebook.

PSD arată că România a pierdut bani în cadrul negocierilor și, mai mult decât atât, țara noastră a acceptat să-și mărească contribuția la bugetul UE.

”5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL:

1. În propunerea inițială a Comisiei Europene România ar fi primit 31 de miliarde de euro pentru politica de coeziune. Acum primim circa 26,8 miliarde. De ce a pierdut România 5 miliarde euro în timpul negocierilor?

2. România a acceptat să crească contribuția la bugetul UE cu 2 până la 5 miliarde euro. De ce?”, susțin reprezentanții PSD.

Cinci întrebări importante adresate de PSD președintelui Klaus Iohannis: „De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare?“

În continuarea postării, reprezentanții social-democraților îl întreabă pe președintele Kluas Iohannis de ce România nu beneficiază de alocări suplimentare.

„3. România nu beneficiază de fonduri pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord Est cu 39% din media UE şi Sud Vest cu 45% din media UE/PIB pe locuitor). Bulgaria primește 200 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, Cehia 1,55 miliarde euro pentru sporirea gradului de coeziune regională, Polonia 600 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, iar Portugalia 300 milioane euro pentru regiuni în tranziție. De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare?

4. În propunerea inițială a Comisiei România avea alocate 33 de miliarde pentru relansarea economică din care 2/3 erau granturi Acum primim 33,5 și doar #jumătate sunt granturi, iar pentru cele 16 miliarde care pot fi accesați în următorii ani trebuie să returnăm 12 miliarde.  De ce?

În 9 luni de zile Guvernul PNL nu a propus niciun proiect pentru atragerea fondurilor europene. Cum va reuși cu #ZEROPROIECTE să acceseze cele 70% dintre fonduri în următorii 2 ani?“, adaugă social-democrații.

„Au scăpat de sub control pandemia și au îngropat economia!“

Într-o altă postare pe pagina de Facebook, social democrații susțin că liberalii ar fi scăpat de sub control pandemia de coronavirus și, mai mult decât atât, prin măsurile adoptate, Guvernul a îngropat economia.

„Guvernele PSD au construit permanent noi locuri de muncă, folosind creșterea economică pentru a mări veniturile românilor. În 8 luni la guvernare, PNL a irosit totul!

Cu #PSD, românii au câștigat permanent mai bine, iar veniturile au crescut în ultimii ani într-un ritm neatins în istoria modernă a țării. În schimb, #PNL a sufocat economia, generând peste 1 milion de șomeri. Pentru liberali, și pensionarii sunt doar un balast bugetar: au refuzat să majoreze pensia minimă și se opun măririi cu 40% a pensiilor din 1 septembrie“, spun reprezentanții PSD.

„Au îngropat economia!“

Social democrații consideră că nivelul de trai a fost crescut de PSD în România, în timp ce liberali iau distrus puterea de cumpărare și au îngropat economia.

„PSD a crescut nivelul de trai, PNL distruge puterea de cumpărare în special a celor mai nevoiași: țin pe loc totul, dar dau frâu liber scumpirilor.

PNL nu doar că a scăpat de sub control pandemia, dar a îngropat economia!

#Guvernați, NU doar blocați!”, arată cei de la PSD.

„Au dus economia la terapie intensivă!“

Într-o altă postare pe pagina de Facebook, social-democrații susțin că liberalii au dus economia la terapie intensivă, iar nivelul de trai al românilor este în carantină.

„PNL a dus economia la terapie intensivă și nivelul de trai al românilor în carantină. Sunt buni doar să mintă și să fure!

Guvernele PSD au generat constant creștere economică solidă și au reușit să majoreze nivelul de trai al românilor. În doar 8 luni, guvernarea liberală a sufocat economia și a distrus puterea de cumpărare a cetățenilor țării”, susțin social democrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *