Prima pagină » Local » Cinci infractori din Iași au rămas pe lista celor mai căutați din România. Unul dintre ei are o „colecție” de infracțiuni ce-ți dau fiori: deținere de muniție de război și instigare la omor – FOTO

Cinci infractori din Iași au rămas pe lista celor mai căutați din România. Unul dintre ei are o „colecție” de infracțiuni ce-ți dau fiori: deținere de muniție de război și instigare la omor – FOTO

17 mai 2024, 02:00, 5 ,
Dragos Savin în Local

Cinci infractori din Iași sunt pe lista de „most wanted” a Poliției Române. Practic, ieșenii sunt printre cei mai căutați infractori din România. Au fost condamnați la peste 50 de ani de pușcărie împreună pentru infracțiuni diferite

De câțiva ani, pe site-ul Poliției Române, cinci ieșeni se află pe lista celor mai căutați infractori. Aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani sau deținere de muniție de război. Ani la rând, oamenii legii nu au reușit să dea de urma acestora. Cei cinci, Gheorghe Clapon, Vasile Rodideal, Nanna Ammar, Oleg Draniceru și Cristian Maftei, sunt considerați cei mai periculoși infractori neprinși ai Iașului. Împreună, cei cinci au fost condamnați la peste 50 de ani de pușcărie. De departe, cel mai periculos dintre ei este moldoveanul Vasile Rodideal. Acesta a avut nenumărate „confruntări” cu legea din România.

A fost reținut, trimis în judecată, dar scăpat printre degete de anchetatori când a fost condamnat și nu a mai ajuns după gratii. Vasile Rodideal a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea următoarelor fapte: constituirea și susținerea unei grupări de criminalitate organizată, deținerea fără drept de muniție destinata armelor de război, instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, instigare la săvârșirea infracțiunii de deținere a unei bancnote false în vederea punerii în circulație, conducere pe drumurile publice a unui autoturism în condiții de suspendare temporară a dreptului de a conduce. Semnalmente: 1,90 m înălțime, constituție atletică, păr grizonat, tuns scurt, ochi albaștri, ten deschis.

Cinci infractori din Iași, pe lista celor mai căutați din România

Rodideal este urmat în top de Gheorghe Clapon. Acesta este de negăsit după ce a fost condamnat la executarea pedepselor de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru ultraj, spălare de bani și trafic de influență și 9 ani și 8 luni pentru mărturie mincinoasă, înșelăciune, spălare de bani, uz de fals și ultraj contra bunelor moravuri. Semnalmente: 1.80 m înălțime, constituție atletică, ten deschis, față ovală, păr șaten, ochi albaștri.

De negăsit este și Oleg Draniceru. Acesta a fost condamnat la 9 ani, 4 luni și 20 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada 2011-2012, a comis mai multe fapte de înșelăciune, falsuri în declarații sub semnătură privată și spălare de bani prin încheierea unor contracte false. Semnalmente: înălțime 172 cm, greutate 64 kg, ochi verzi, păr drept și constituție atletică.

Tot pe lista celor mai căutați infractori ieșeni este și Cristian Maftei. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri și complicitate la luare de mită. Semnalmente: 1,75 m înălțime, 85 kg, atletic, față rotundă, ten deschis, ochi căprui, păr de culoare neagră, ondulat. Ultimul din lista celor mai căutați infractori din Iași și din România este Nanaa Ammar. Acesta a fost condamnat la 11 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, spălare de bani.

Unii dintre cei mai căutați infractori nu sunt de găsit de peste 20 de ani

Trebuie precizat faptul că pe lista celor mai căutați infractori din România se află peste 70 de persoane. Multe dintre acestea sunt căutate de ani întregi, însă autoritățile nu au reușit să le găsească în ciuda faptului că au fost date și în urmărire internațională. Unii infractori nu sunt cetățeni români, dar au săvârșit diferite fapte pe teritoriul României. De exemplu, autoritățile caută un chinez care în urmă cu peste 20 de ani a comis infracțiunea de tentativă la omor în București. Probabil, o parte dintre acești infractori nu vor mai fi găsiți niciodată.

Pentru a nu cădea în mâinile polițiștilor, probabil că majoritatea au părăsit țara și și-au schimbat identitatea. Misiunea oamenilor legii este una grea, dar nu imposibilă. De-a lungul anilor, s-a reușit prinderea unor infractori periculoși de care nu se știa nimic. Rămâne de văzut dacă cei cinci infractori din Iași care fac parte din lista celor mai căutați din România vor ajunge după gratii.

Comentarii
  • dati-le moacele poate poate ii vedem prin copou….

  • Doi dintre ei sunt, Chirica și Alexe!

  • Astia sunt cei mai cautati infractori, un grup infractional organizat??!! Atunci de puzderia de politicienii infractori incepand din varful piramidei pana la ultimul de jos ce se poate spune ?

  • Rodideal și Clapon au fost inițial arestați dar lăsați în libertate de către instanță, ocazie cu care au fugit în Ucraina. Puteți verifica acest lucru. Asta e justiția din România, sunt magistrați care se bucură la bani și lasă infractori periculoși în libertate.

  • Maftei e fugit în Dubai de la momentul condamnării, acuși i se prescrie fapta și vine liniștit acasă. De ce n-au monitorizat-o serviciile pe nevastă-sa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`