Prima pagină » Local » Cinci ieșeni au murit în 24 de ore după ce au fost diagnosticați cu COVID-19! Alți 113 au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus! Spitalele suport sunt din nou pline

Cinci ieșeni au murit în 24 de ore după ce au fost diagnosticați cu COVID-19! Alți 113 au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus! Spitalele suport sunt din nou pline

14 oct. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

În numai 24 de ore, 5 ieșeni au murit după ce au fost diagnosticați cu COVID-19. Numărul de decese a ajuns la 180. Ieri, la Iași s-au înregistrat 113 noi îmbolnăviri și 102 pacienți reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus. Spitalele suport COVID-19 sunt pline, iar medicii așteaptă deschiderea spitalului mobil din Lețcani

Ieri, în secția de Terapie Intensivă au decedat 5 pacienți. Numărul de persoane decedate de la începutul pandemiei de COVID-19 a ajuns la 180. Medicii spun că bolnavii sufereau și de alte comorbidități. Asta nu liniștește sufletele îndurerate ale familiilor lor. În plus, COVID-19 este în continuare nemilos. Secțiile de Terapie Intensivă sunt încă pline de persoane care luptă pentru viața lor, după ce au fost diagnosticate cu coronavirus. La Iași au fost ieri depistate 113 persoane infectate cu coronavirus. Alți 102 ieșeni au aflat, după ce au crezut că au scăpat de virus, că încă sunt pozitivi. Medicii spun că mulți sunt încă contagioși.

Medicul Florin Roșu: „Cel mai greu pentru noi este să anunțăm familiile că acești pacienți au murit”

Cinci persoane s-au stins din viață în secțiile de Terapie Intensivă din Iași după ce au fost depistați cu COVID-19. Medicii spun că aceste persoane sufereau și de alte comorbidități. Organismul lor, deja slăbit, nu a mai putut face față infecției cu coronavirus și a cedat.

„Majoritatea sufereau de diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate sau alte boli respiratorii. Discutăm despre pacienți la care boala de fond s-a agravat din cauza infecției cu COVID-19 și care, având sistemul imunitar scăzut, nu au mai făcut față bolii. Cel mai greu este pentru noi, medicii, să dăm această veste familiei celor decedați. Din păcate însă, în ultima perioadă, am asistat la un număr mai mare de decese, pentru că virusul găsește punctul din călcâiul lui Ahile și acolo atacă. Practic, atacă organismele deja chinuite”, spune dr. Florin Roșu, coordonatorul compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Avem un flux extrem de mare de pacienți și, de la zi la zi, trebuie să gasim soluții pentru pacienții nou-confirmați cu coronavirus”

Spitalele suport COVID-19 lucrau ieri la capacitate maximă. La Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, în numai o săptămână de când a fost numit unitate suport COVID-19, cele 65 de paturi s-au ocupat. În Clinica II Medicală se internează pacienți asimptomatici, cu forme ușoare și medii. La Spitalul de Boli Infecțioase, situația stă la fel de rău.

„Mai aveam dimineață (n.r.- ieri) 20 de paturi libere la confirmați și două la Terapie Intensivă. Sunt sigură că până seara reușim să le ocupăm. Avem un flux extrem de mare de pacienți și, de la zi la zi, trebuie să găsim soluții pentru pacienții nou- confirmați cu coronavirus. În fața Spitalului de Boli Infecțioase se adună zilnic zeci de pacienți cu COVID-19 care așteaptă să fie consulați și, în funcție de starea lor de sănătate, să fie internați într-o unitate suport COVID-19. Așteptăm deschiderea spitalului mobil din Lețcani pentru a mai descongestiona situația din spitale”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Spitalele suport COVID-19 din Iași înghesuie pacienții cu coronavirus în saloane, în timp ce Spitalul Militar stă încă gol

La Spitalul „Căi Ferate” din Iași erau internați ieri 110 pacienți pe secțiile de pacienți cu coronavirus cu forme ușoare, medii și severe și 7 pe secția de Terapie Intensivă. Încă de când a devenit unitate suport COVID-19, Spitalul „Căi Ferate” din Iași a fost solicitat să-și extindă numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus, în timp ce Spitalul Militar, devenit și el unitate suport COVID-19, de mai bine de o lună, nu mai primește pacienți cu coronavirus. Este singura unitate medicală suport COVID-19 în care nu se primesc pacienți cu această afecțiune. În urmă cu 5 zile, redactorii BZI au luat legătura cu managerul unității medicale, care a specificat că, în termen de o zi-două, maximum trei, situația se va reglementa. Acest lucru nu s-a întâmplat, lăsând în continuare sarcina de a îngriji pacienții cu coronavirus medicilor din celelalte unități suport COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *