Prima pagină » Local » Cinci din cei șase scandalagii de la Răducăneni, arestați preventiv pentru 30 de zile – Update
Cinci din cei șase scandalagii de la Răducăneni, arestați preventiv pentru 30 de zile - Update

Cinci din cei șase scandalagii de la Răducăneni, arestați preventiv pentru 30 de zile – Update

29 oct. 2021, 10:08,
în Local

Cinci persoane din cele șase implicate în scandalul dintr-un club din Răducăneni au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În data de 24 octombrie 2021, s-a iscat o ceartă pe raza comunei menționate, iar polițiștii când au ajuns la fața locului nu au mai găsit pe nimeni.

Ulterior, toate persoanele au fost identificate și conduse la audieri.

„În seara zilei de 24 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Răducăneni a avut loc un scandal.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, însă nu a mai fost găsită nicio persoană.

În urma verificărilor efectuate cu celeritate, la scurt timp de la sesizare, toate persoanele implicate în scandal au fost identificate de poliţişti”, potrivit IPJ Iași.

Update:

La data de 24.10.2021 ora 2:08, numitul L.A-I a sesizat telefonic prin SNUAU 112 faptul că, în intervalul orar 01.45- 02.30, a avut loc un scandal de proporții în incinta discotecii din zona centrală a localității Răducăneni, jud. Iași, pe terasa acesteia, precum și în parcarea din față, în care au fost implicate mai multe persoane.

În urma cercetărilor efectuate s-a reținut faptul că în seara zilei de 23.10.2021 programul la discoteca a început în jurul orelor 21.30, participând aproximativ 100 persoane. La un moment dat pe fondul consumului de băuturi alcoolice intre numiții T.E (care avea asupra sa un topor) R.I-C și B.A-D, P.I-M, P.C-A și S.B, a izbucnit un conflict, aceștia lovindu-se reciproc cu pumnii, picioarele, distrugând o parte din mobilierul existent in discotecă cât şi sticlele şi paharele din barul acesteia.

Părțile implicate în incident au suferit leziuni fizice, acestea având calități duble de persoane vătămate/inculpați.

Tot incidentul a durat circa 40 de minute, iar cei circa 100 de tineri care se distrau au fost indignați de cele întâmplate fiind nevoiți sa plece acasă.

După comiterea faptelor, în seara zilei de 24.10.2021, inculpatul R.I-C a părăsit teritoriul ţării, plecând în Marea Britanie, unde a intrat în carantină pentru 14 zile.

La data de 28.10.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Răducăneni referatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpaților:
B.A-D, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. şi ped. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.,

-lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (în dauna persoanei vătămate P.I-M )

-distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. A C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.;( distrugere bunuri bar)
T.E, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. şi ped. de art. 371 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 cu ref. la art. 43 alin. 5 C.pen. și cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.,

-lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 cu ref. la art. 43 alin. 5 C.pen. și cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (în dauna persoanei vătămate P.I-M ),

-distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 cu ref. la art. 43 alin. 5 C.pen. și cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (distrugere bunuri bar)

-portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, (portul unui topor) prev. și ped. de art. 372 alin. 1 lit. a C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 cu ref. la art. 43 alin. 5 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.;
P.I-M, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. şi ped. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.

-lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (în dauna persoanei vătămate B.A-D), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.;
P.C-A, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. şi ped. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.,

-lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (în dauna persoanei vătămate B.A-D) și

-distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.; (distrugere bunuri bar)
S.B, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

-tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. şi ped. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen.

-lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. (în dauna persoanei vătămate B.A-D), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

Prin Încheierea nr. 17/JDL din data de 28.10.2021, pronunțată de Judecătoria Răducăneni în dosarul nr.1078/286/2021, s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților B.A-D, T.E, P.I-M, P.C-A şi S.B., începând cu data de 28.10.2021 și până la data de 27.11.2021 inclusiv.

Mai mulți indivizi arestați preventiv pentru distrugere și port fără drept a unor obiecte periculoase

Oamenii legii au identificat persoanele, iar cinci dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore, mai apoi fiind arestați preventiv pentru 30 de zile. Bărbații sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„În urma continuării cercetărilor, 5 dintre cele 6 persoane cercetate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, au fost conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 28 octombrie a.c., acestea au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, iar ulterior prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Cercetările continuă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Un alt scandal iscat la Iași. Opt persoane reținute la Lungani

O altă ceartă a izbucnit în localitatea ieșeană Lungani, unde opt persoane au vandalizat mai multe mașini. Mai mult decât atât, pentru a opri scandalul oamenii legii au tras focuri de armă.

„În seara zilei de 19 octombrie a.c., polițiștii din Iași au fost sesizați despre faptul că mai multe persoane amenință cu acte de violență și au distrus mai multe autoturisme. Polițiștii din structurile de ordine publică s-au deplasat la fața locului, iar, din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că este vorba despre un conflict între membrii a două familii, în urma căruia au fost distruse mai multe autovehicule, precum și geamurile și gardurile unor locuințe.

Pentru aplanarea conflictului, la fața locului au intervenit și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, fiind totodată efectuate două focuri de armă, de avertisment, în plan vertical. Conflictul a fost aplanat, mai multe persoane fiind conduse la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, *8 persoane au fost reținute de polițiști *și introduse în Arestul IPJ Iași.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, distrugere și violare de domiciliu, pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *