Prima pagină » Magazin » Cinci detalii pe care (poate) nu le știi despre gin
Cinci detalii pe care (poate) nu le știi despre gin

Cinci detalii pe care (poate) nu le știi despre gin

28 mai 2024, 12:05,
BZI.ro, în Magazin

Ginul este una dintre băuturile alcoolice preferate de foarte mulți oameni și care se face remarcată prin aroma puternică de ienupăr. Cu toate că este o băutură celebră, cu siguranță sunt și detalii pe care încă nu le știi despre gin, însă la finalul acestui articol lucrurile nu vor mai sta la fel.

Fiecare dintre noi are o băutură alcoolică preferată, fie că vorbim despre gin, bere, vin, Aperol Spritz sau orice altă licoare ți-ai dori. La fel ca orice băutură populară, și despre gin există multe informații care abia așteaptă să fie descoperite.

Dar până să ajungem la detaliile pe care poate că încă nu le cunoști, hai să intrăm puțin în istoria apariției ginului.

Scurt istoric

Ginul a apărut în Olanda, la finalul secolului al XVI-lea și atunci se numea Genever și era perceput ca fiind un medicament care trata bolile gastrice și pe cele renale,

În secolul următor, omul de știință Franciscus Sylvius transformă medicamentul Genever în ceea ce știm azi că este băutura munită gin. Datorită contextului istoric, ginul devine popular și în Anglia, în secolul al XVII-lea, iar odată cu expansiunea Imperiului Britanic, ginul devine popular și pe alte continente. Spre exemplu, colonizatorii britanici din India inventează ginul tonic, care se răspândește, în timp, în întreaga lume.

Nu-i așa că istoria apariției și răspândirii ginului este cel puțin interesantă?

Cinci detalii pe care (poate) nu le știi despre gin

Acum, că știi mai multe despre povestea inventării și a popularizării ginului, hai să descoperim împreună lucrurile pe care încă nu le știi despre această băutură.

1. Ginul nu se bea ca atare

Există o serie de băuturi alcoolice care pot fi savurate atât simple, seci, cât și sub formă de cocktail. Ei bine, în cazul ginului acest lucru nu este valabil. Dacă romul, whisky-ul sau tequila sunt foarte bune și seci, experții nu recomandă că ginul să fie băut sub această formă, ci doar în combinație cu alte ingrediente deoarece aroma ei se potențează atunci când este savurat drept cocktail.

2. Ginul nu expiră

Dacă ai în casă o sticlă de gin pe care o păstrezi de multă vreme, avem vești bune pentru tine: ginul nu are termen de valabilitate, așa că îl poți savura fără probleme. Singurul dezavantaj pe care s-ar putea să îl ai, în cazul în care ai desfăcut deja sticla, este acela că ginul s-ar putea să-și piardă de din tărie și din aromă, însă nu îți pune sănătatea în pericol.

3. Filipinezii beau cel mai mult gin

Poate că vei fi uimit să afli că, deși ginul a fost inventat în Olanda, apoi s-a răspândit în Marea Britanie și în India, cei mai mari băuturi nu sunt nici olandezii, nici britanicii, nici indienii, ci filipinezii. Conform datelor globale, aceștia sunt cei mai mari consumatori de gin, acoperind aproape jumătate din piață. Filipinezii sunt urmați apoi de spanioli, americani și britanici, în ceea ce privește consumul de gin.

4. Ginul nu îngheață

În cazul în care îți dorești să păstrezi sticlele cu gin în congelator, poți să faci liniștit acest lucru deoarece ginul nu îngheață. Te întrebi care este explicația pentru acest lucru? Este foarte simplu: ginul are o mare concentrație de alcool în volum, ceea ce nu permite înghețarea băuturii. Păstrează-l la congelator și bucură-te de savoarea acestuia, mai ales în zilele toride de vară, însă nu uita să limitezi consumul deoarece orice exces îți poate dăuna grav sănătății.

5. Ginul este versatil

Chiar dacă planta principală din care se obține ginul este ienupărul, astăzi există o varietate de arome și de texturi care transformă ginul într-o băutură extrem de versatilă. Fiecare producător poate să își lase amprenta în ceea ce privește obținerea ginului, iar tu poți să alegi aroma ta preferată.

Iată care sunt cele mai inedite informații pe care poate că nu le știai despre gin. Consumă-l sub forma cocktail-ului tău preferat și nu uita că pentru o bună sănătate generală excesele trebuie evitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *