Prima pagină » Local » Cinci comune din județul Iași vor avea apă potabilă! A fost semnat contractul de 3 milioane de euro
Cinci comune din județul Iași vor avea apă potabilă! A fost semnat contractul de 3 milioane de euro

Cinci comune din județul Iași vor avea apă potabilă! A fost semnat contractul de 3 milioane de euro

08 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

ApaVital SA investește în comunele din județul Iași. Rețeaua de apă-canal va fi extinsă în cinci comune. Recent, a fost finalizată licitația pentru realizarea lucrărilor. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare al ofertelor

Compania de apă-canal a finalizat o licitație pentru extinderea rețelelor de apă în județul Iași. Recent, ApaVital a semnat contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor în comunele Bălțați, Belcești, Coarnele Caprei, Focuri și Gropnița, din județul Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Europartener SRL, din Iași, care a depus o ofertă de 16.093.643 de lei fărăr TVA, aproximativ 3 milioane de euro. Firma este controlată de Mihai Chiteală. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei, profit de 832.149 lei, datorii de 3,7 milioane de lei, cu un număr de 55 de angajați.

”La predarea amplasamentului va fi solicitată prezența la teren a delegațiilor tuturor deținătorilor de utilități subterane, pentru a superviza identificarea gospodăriei subterane cu un nivel de precizie corespunzător execuției lucrărilor în condiții de siguranță. Identificarea traseelor prin intermediul sondajelor este o operație cu caracter permanent, rezultatele atașându-se la cartea construcției. În funcție de situația întâlnită, proiectarea va fi definitivă și, eventual, va repoziționa în profile vanele de golire și/sau dispozitivele de aerisire/dezaerisire”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, ApaVital a organizat licitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Cinci comune din județul Iași vor avea apă potabilă

Conform proiectului, firma câștigătoare va interveni pe un tronson cu o lungime de aproximativ 12 kilometri.

”Zona aparține sectorului de climă temperat continentală, specifică zonelor de deal și șes, caracterizată prin veri călduroase cu precipitații și ierni reci marcate uneori de viscole, dar și cu frecvente intervale de încălzire. În ultima perioadă se constată fenomene de secetă prelungită, alternată de ploi torențiale și de grindină, ceea ce conduce la concluzia unei treceri la o climă continental excesivă. Temperaturile medii anuale se încadrează între 8-9 grade Celsius, iar zona investiției aparține «zonei calde» cu caracteristicile prevăzute de normativ”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.Compania de apă-canal cheltuie 500.000 de euro pentru închirierea mai multor utilaje

Totodată, ApaVital a demarat altă licitație pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Utilajele vor fi folosite pe o perioadă de 12 luni.

Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată). Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui-Târgu Frumos și Prut-Bârlad. În ceea ce privește licitația organizată de ApaVital pentru furnizarea autoutilitarelor, reprezentanții companiei speră că vor putea valida ofertele furnizorilor.

Cinci comune din județul Iași vor avea apă potabilă după ce va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *