Prima pagină » Coronavirus » Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti
Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti

Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti

16 iun. 2020, 16:03,
Elena Nicoleta BUJOR în Coronavirus

Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Directorul medical al Spitalului Marie Curie din București, Radu Tăbăcaru, a declarat că 5 angajați ai unității sunt pozitivi cu infecția COVID-19.

Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti

Cinci cadre medicale, testate pozitiv cu Covid-19 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Două asistente, două infirmiere și o îngrijitoare de la Spitalul Marie Curie din București au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, afirmă directorul medical al unității amintite, Radu Tăbăcaru. Conform acestuia, au fost testați toți angajații spitalului, iar rezultatele au fost negative.

”Peste 7 zile vor fi retestați, conform protocolului”, adaugă directorul medical.

Radu Tăbăcaru a mai menționat că au fost testați și pacienții de pe secție, 5 la număr, rezultatele lor fiind negative.

La Institutul Regional de Oncologie s-au mai despistat 3 angajaţi infectaţi cu COVID-19

La Institutul Regional de Oncologie s-au mai despistat 3 angajaţi infectaţi cu COVID-19! Este vorba despre un asistent medical, un infirmier şi un registrator. Numărul de infectaţi a ajuns la 16.

La Institutul Regional de Oncologie s-au mai despistat 3 angajaţi infectaţi cu COVID-19. Încă 3 cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, depistate cu COVID-19. În urma testărilor a reieşit ca un asistent medical, un infirmier şi un registrator au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Numărul de infectaţi a ajuns la 16. Până în prezent s-au efectuat aproximativ 600 de teste, după ce 13 cadre medicale, 12 asistenţi şi 1 medic rezident au fost depistaţi cu COVID-19.

În unitatea medicală s-a făcut dezinfecţie totală, fiecare salon fiind curăţat şi dezinfectat. Managerul unităţii medicale , ec. Mirela Grosu a anunţat că sâmbătă şi duminică nu se vor mai face internări pentru dezinfecţie mai profundă a spaţiilor din spital. Din fericire, niciun pacient nu a fost depistat cu coronavirus, iar focarul a fost stins. Toţi pacienţii şi cadrele medicale de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi vor fi retestați în 7-8 zile de la prima testare.

Șase asistenți medical, testați pozitiv cu Covid-19 la finalul săptămânii trecute

Vineri, 12 iunie 2020, s-a declarat alertă la Institutul Regional de Oncologie Iaşi! Șase asistenți medicali ai blocului operator au fost testați pozitiv cu coronavirus. Din fericire niciun contact al acestora nu a fost infectat. Sălile unde cele șase cadre medicale au avut acces au fost dezinfectate. De asemenea blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecție, urmând ca mâine să fie redeschis. Managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, contactat de reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” a oferit noi informații în cazul asistenților medicali.

„Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună şi are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă. Aceştia folosesc mijloace de transport în comun. Cel mai probabil aşa a fost posibilă infectarea. Din fericire nu au intrat în contact cu pacienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *