Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cinci alimente care ajută la eliminarea durerilor fizice, durerilor articulare și combat inflamația
Cinci alimente care ajută la eliminarea durerilor fizice, durerilor articulare și combat inflamația

Cinci alimente care ajută la eliminarea durerilor fizice, durerilor articulare și combat inflamația

07 nov. 2019, 12:30,
în Cancan ultimă oră

Când auzim de artrită, deseori ne gândim la o boală care o fac persoanele în vârstă, aşadar ce au de a face alimentele anti-inflamatoare cu aceasta? Cum pot nişte alimente să combată inflamaţiile şi artrită?

Termenul folosit pentru afecţiunile inflamatorii are peste 100 de denumiri. ARtrită afectează articulaţiile şi ţesutul din jurul acestora, precum şi ţesutul conjunctiv. Cele mai comune forme de artrită sunt artrită reumatoida, osteoartrita, fibromyalgia şi gută.

Fiecare dintre acestea poate cauza durere în diferite zone ale corpului, aşadar orice formă de artrită îţi poate limita viaţă foarte mult. Din fericite, acest lucru poate fi remediat cu ajutorul alimentelor anti-inflamatore.

Cine face artrită?

În timp ce oamenii peste 65 de ani sunt adesea diagnosticaţi cu artrită (peste 50% dintre aceştia au artrită), doar 7% dintre persoanele între 18 şi 44 de ani se confrunta cu această problemă.

Totuşi, 1 din 300000 de copii din Amerita se confrunta cu artrită şi probleme reumatoide. Asta înseamnă unu din 250 de copii, un număr îngrijorător de mare.

5 Alimente pentru combaterea artritei
Iată care sunt cele mai bune alimente pentru combaterea artritei. Urmând un stil de viaţă sănătos şi consumând aceste alimente, vei putea combate bolile serioase legate de articulaţie şi inflamaţiile cu uşurinţă.

1. Ghimbirul

Ghimbirul este unul din cele mai recunoscute condimente anti-inflamatoare de pe pământ. Acest condiment conţine anumiţi compuşi numiţi gingeroli care te pot ajuta să previi producţia de chimicale şi de hormoni. Studiile arată ca ghimbirul, fie că este consumat crud sau gătit, poate funcţiona la fel de bine sau chiar mai bine decât ibuprofenul.

2. Ardei iute

Ardeiul iute are efecte imediate asupra organismului. Aceştia conţin capsaicina, un ingrediente activ care ajuta organismul să elibereze endorfine, care mai sunt numite şi (hormonul fericirii)

3. Cireşele

Cireşele conţin o mulţime de cianine, un antioxidant puternic care le oferă acea culare roşie puternică. Antocianinele combat inflamaţiile şi uşurează enzimele de durere. Un studiu din 2004 de la Universitatea John Hopkins a arătat că vişinele reduc durerea şi sunt la fel d eficiente precum medicamentele obişnuite. Alte studii susţin că atleţii care consumă 300 ml de suc de ccirese pe zi pentru 7 zile, durerile musculare sunt mult mai uşoare decât în cazul celorlalte persoane.

4. Usturoiul

Usturoiul este un anti-inflamator puternic care este folosit de secole pentru o mulţime de probleme de sănătate, inclusiv ameliorarea durerilor sau pentru a combate umflaturile cauzate de artrită.

Studiile arată ca alicina poate ajuta la remedierea durerilor cauzate de artita. De fapt, un studiu arata ca 600-1200 mg de extract de usturoi conţine 1-3% alicina, care poate remedia durerile articulare cu succes dacă este luat de 3 ori pe zi.

Îl poţi adăuga pur şi simplu în mâncăruri, oferind un plus de aromă şi gust mâncărurilor şi făcându-le mult mai sănătoase.

Sfat: Pentru că usturoiul să elibereze alicina şi pentru a profita din plin de efectele acesteia, este indicat să fie zdrobit (sau tăiat mic) şi lăsat 10 minute la temperatura camerei, într-un bol de sticlă.

5. Sfecla

Sfecla este o sursă importana de betanina şi vulaxantina, ambele fiind nişte fitonutrienti cunoscuţi precum betalaini, care au efect antioxidant şi anti-inflamator puternic şi proprietăţi de detoxifiere foarte puternice. Betaina este cunoscută pentru combaterea inflamaţiilor. Compuşii anti-inflamatori din sfecla nu sunt importanţi doar pentru beneficiile cardiovasculare, dar totodată ajuta la îmbunătăţirea beneficiilor anti-inflamatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 noiembrie 2024
02 noiembrie 2024