Prima pagină » Local » Cimitirul Eroilor din Hârlău va fi reabilitat! O firmă din județul Vaslui va încasa 10 mii de euro de la primărie
Cimitirul Eroilor din Hârlău va fi reabilitat! O firmă din județul Vaslui va încasa 10 mii de euro de la primărie

Cimitirul Eroilor din Hârlău va fi reabilitat! O firmă din județul Vaslui va încasa 10 mii de euro de la primărie

30 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Cimitirul Eroilor Români, din orașul Hârlău, va fi reabilitat. Primăria din orașul Hârlău va aloca aproape 10 mii de euro unei firme din Huși, județul Vaslui, pentru a reface cimitirul erorilor din localitate. Investiția se va întinde pe o durată de 2 luni

Primăria orașului Hârlău, din județul Iași, a demarat o investiție privind reabilitarea cimitirului eroilor din localitate. Astfel, Cimitirul Eroilor Români din orașul Hârlău va intra într-un proces de reabilitare, investiția fiind de peste 45 mii lei (peste 9.100 euro). Lucrarea a fost atribuită firmei Valeriu Invest SRL, din municipiul Huși, județul Vaslui.

Cimitirul Eroilor din Hârlău va fi reabilitat de primărie

Cimitirul în care au fost îngropați eroii români din cele două războaie mondiale are nevoie urgentă de reabilitare. În aceste condiții, autoritatea locală a demarat o procedură de achiziție directă, iar firma din județul Vaslui a prins potul de aproape 10 mii de euro. Societatea din Vaslui a avut, pe parcursul anului 2021, o cifră de afaceri de 115 mii de euro, un profit de 47 mii de lei și datorii de 6 mii de lei. Firma respectivă a înregistrat un singur angajat. Aceasta urmează, ca în termen de două luni, să reabiliteze monumentele și aleile din cimitirul în care sunt îngropați eroii de naționalitate română din Hârlău. Proiectul a fost avizat în plenul Consiliului Local al orașului Hârlău.

Centură ocolitoare a orașului Hârlău din județul Iași

Un alt proiect de care va beneficia orașul Hârlău va fi finanțat de la nivel central. Este vorba de o nouă centură ocolitoare a orașului, proiect gestionat prin Consiliul Județean Iași. Centura orașului Hârlău ar urma să se desprindă din drumul național DN 28B, să treacă prin localitatea Scobinți și să iasă în dreptul comunei Deleni, pe o distanță de circa 5 kilometri, conform estimărilor inițiale.

Investiții în modernizarea drumurilor din orașul Hârlău

În cursul anului trecut, orașul Hârlău a demarat un proiect legat de reabilitarea unor străzi din localitate.  Licitația a vizat modernizarea străzii Vasile Gheorghiu, pe lungimea a două tronsoane. Valoarea estimată a contractului era de 1.033.964 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. Până la urmă, licitația a fost câștigată de Construct & Drum SRL, din Iași, cu o ofertă de 875.206 lei, fără TVA. Firma de construcții este controlată de Dan Mihai Cojocea. Lucrările au fost realizate pe o suprafață de 4.350 de metri pătrați, conform caietului de sarcini. Totodată, a fost amenajată și parcarea din fața blocurilor ANL, pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

În orașul Hârlău a anunțat investiții și compania de apă-canal ApaVital SA. Ultima investiție derulată de primărie ține de reabilitarea Cimitirului Eroilor din orașul Hârlău, proiect cu o valoare de aproape 10 mii de euro.

Comentarii
  • PETRU RARES JUNIOR

    O centura ocolitoare pentru oresul Harlau este vitala!
    Am scapa de sutele de camioane care tranziteaza orasul prin acele doua variante cunoscute si care aduc doar neplaceri cetatenilor care locuiesc acolo…
    Speram ca acest proiect sa prinda contur intr-un ritm cat mai accelerat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *