Prima pagină » Local » Cifrele care dau fiori românilor! De ce sunt atât de puțini oameni în carantină și izolare, dacă în țară au intrat peste 1,5 milioane de români în ultima lună
Cifrele care dau fiori românilor! De ce sunt atât de puțini oameni în carantină și izolare, dacă în țară au intrat peste 1,5 milioane de români în ultima lună

Cifrele care dau fiori românilor! De ce sunt atât de puțini oameni în carantină și izolare, dacă în țară au intrat peste 1,5 milioane de români în ultima lună

24 mart. 2020, 15:56,
în Local

În fiecare zi, Grupul de Comunicare Strategică ne anunță numărul exact al românilor care se află în carantină sau în izolare la domiciliu. Astăzi, la ora 13.00, cifrele erau următoarele: în România sunt 762 de persoane îmbolnăvite cu virusul COVID 19 (dintre care 25 sunt din Iași), Decese – 8, Vindecate – 73, în izolare – 83.970, în carantină – 5.515. Dacă adunăm numărul persoanelor aflate în izolare și în carantină rezultă că 89.845 de oameni nu au voie să iasă din casă timp de două săptămâni, pentru că s-au întors din țări ca Italia, Spania sau Anglia, zone roșii cu mii de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Aceste cifre dau fiori românilor dintr-un motiv foarte simplu! În ultimele 30 de zile, de când a început toată această nebunie numită coronavirus, în țară au intrat cel puțin 1.5 milioane de oameni, marea majoritate din Italia. Numai în ultimele două săptămâni, din Italia au intrat în țară cel puțin 500.000-600.000 de oameni, ca să nu-i mai socotim și pe cei veniți din Spania și Anglia (țări în care foarte mulți români au fost la muncă).

Unde este problema?

Și atunci dacă vom compara câți români au intrat în țară în ultimele două săptămâni (măcar 600.000 în varianta optimistă), cu numărul celor aflați în carantină sau izolare (89.845), ne vom da seama că lucrurile escaladează extrem de periculos în România. Aici sunt două posibilități: fie cifrele persoanelor aflate în carantină și izolare nu sunt cele corecte, fie mai degrabă autoritățile habar nu au că măcar jumătate de milion de oameni veniți în ultima perioadă din străinătate umblă liberi pe străzi, riscând să infecteze alte milioane de oameni.

Și uite așa, România riscă să devină în cel mai scurt timp una dintre țările cu cele mai multe persoane infectate cu virusul COVID-19 din Uniunea Europeană. Deja astăzi, numărul românilor infectați cu Coronavirus a ajuns la cifra de 762 (în creștere cu 186 de oameni, față de raportarea de luni), iar în acest ritm, până la finalul săptămânii vom depăși 2.000 de oameni infestați cu virusul COVID-19.

În tot acest timp, autoritățile își fac calcule electorale cinice

Ce fac președintele Klaus Iohannis și Guvernul Ludovic Orban în toată această criză fără precedent? Ei bine, autoritățile centrale își fac calcule cinice, electorale, luând măsuri extrem de blânde pentru situația din România, de frică să nu piardă voturile din Diaspora. În România au intrat în ultimele săptămâni peste 1,5 milioane de oameni din străinătate, numai duminică înregistrându-se 25.000 de români care au revenit acasă. În loc să ia o decizie radicală, să închidă granițele pentru o perioadă măcar, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu fac altceva decât să ne anunțe că „ne transmit” sănătate.

Ce se va întâmpla, când vom ajunge la cifra de 2000 de persoane infectate cu Coronavirus și nu vom mai avea posibilitatea de a-i interna la Terapie Intensivă pentru că nu avem aparatură medicală corespunzătoare? Abia atunci se vor vedea efectele devastatoare ale deciziilor extrem de proaste luate până acum de guvernul PNL și de șeful statului. Atunci se va vedea de fapt că nu s-a făcut absolut nimic pentru a preveni această criză fără precedent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *