Prima pagină » Coronavirus » Cifre dramatice: O persoană moare la fiecare 15 secunde din cauza coronavirusului
Cifre dramatice: O persoană moare la fiecare 15 secunde din cauza coronavirusului

Cifre dramatice: O persoană moare la fiecare 15 secunde din cauza coronavirusului

05 aug. 2020, 16:03,
BZI.ro, în Coronavirus

Numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 700.000, arată un bilanț Reuters.

Conform calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni, o medie de aproape 5.900 de oameni mor din cauza COVID-19 la fiecare 24 de ore. Acest lucru este echivalent cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Statele Unite ale Americii se află în topul clasamentului

Statele Unite și America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.

Conform Programului Națiunilor Unite privind așezările umane, peste 100 de milioane de oameni trăiesc în mahalale din America Latină și Caraibe. Mulți dintre ei lucrează în sectorul informal, au puțină securitate socială și continuă să lucreze pe toată perioada pandemiei.

Cu o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, Statele Unite au fost de asemenea lovite crunt de virus, în ciuda puterii economice pe care o au.

Bilanț coronavirus 5 august – număr record de pacienți la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 7.919. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 464 pacienți – cifra este semnificativ mai mare decât cea de marți.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 04.08.2020 (10:00) – 05.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *