Prima pagină » National » Ciclonul a lovit deja primele localități din România! Ce zone vor fi afectate

Ciclonul a lovit deja primele localități din România! Ce zone vor fi afectate

18 iun. 2021, 09:35,
în National

Un ciclon loveşte România în următoarele ore. Totuşi, până acum ciclonul a făcut câteva ravagii în unele localităţi din România. Meteorologii au anunţat că vântul bate şi cu peste 90 kilometri pe oră.

Cu toate că românii vor beneficia de o minivantantă de Rusalii se pare că aceştia nu se vor bucura din plin. Cel puţin pe litoral, românii sunt îndemnaţi de specialişti să evite Constanța în această perioadă.

Evenimentele de pe litoral se anulează

De Rusalii, patronii cublurilor de pe litoral plănuiau mai multe evenimente speciale. Totuşi, pe reţelele de socializare, cluburile au început deja să dea mesaje şi să anunţe anularea acestora. În judeţul Constanța plouă. meteorologii emițând un cod galben de vreme rea.

Patronii cluburilor de pe litoral sperau că în această minivacanţa să poată să mai recupereze din pierderile cauzate de pandemia de COVID-19. Meteorologii în schimb au emis mai multe avertismente, sfătuindu-i pe toţi cei care vor să îşi petreacă minivacanța să îşi regândească planurile şi să evite

Dobrogea, Muntenia şi jumătatea sudică a Moldovei vor fi lovite de ciclon

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit despre fenomenul meteo extrem care s-a instalat în ţara noastră.

Întrebată care sunt zonele spre care se va îndrepta ciclonul, Elena Mateescu a răspuns: Dobrogea, Muntenia şi jumătatea sudică a Moldovei.

„Da, s-a format în Marea Mediterană. Practic, el este responsabil de ceea ce s-a întâmplat la nivelul ţării noastre încă de marţi, când am emis primele avertizări meteorologice de cod galben şi portocaliu pentru jumătatea estică a ţării, pentru că aşa cum anunţam în toate întâlnirile noastre anterioare, anticipam pentru jumătate estică a ţării cantităţi de precipitaţii importante, pentru că ciclonul mediteranean în sine este responsabill de ploi cu caracter torenţial. Practic, ceea ce arătaţi dumneavoastră aici, este acest vânt rotaţional în spirală şi ochiul format, el determină acolo responsabilitatea, în funcţie de gradientul şi vaporii de apă, acum blocat în Marea Neagră şi tocmai acest surplus de vapori de apă alimentează şi generează aceste cantităţi importante de precipitaţii.

(…) Cred că definiția în sine a ciclonului înseamnă, într-adevăr, responsabilitatea în ceea ce privește producerea acestor cantități importante de precipitații, a intensificărilor de vânt pe parcursul ploilor”, a spus, la Antena 3, Elena Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *