Prima pagină » Eveniment-Social » CIAC Baia Turcească Iași găzduiește două evenimente artistice în cadrul festivalului Privé Fashion Events

CIAC Baia Turcească Iași găzduiește două evenimente artistice în cadrul festivalului Privé Fashion Events

03 sept. 2024, 13:04,
în Eveniment-Social

Pe 11 și 13 septembrie Centrul Internațional de Artă Contemporană – Baia Turcească Iași, găzduiește o serie de evenimente adiacente unice în cadrul festivalului Privé Fashion Events.

CIAC Baia Turcească Iași găzduiește două evenimente artistice în cadrul festivalului Privé Fashion Events

Pe 11 septembrie, Baia Turcească va deveni scena a două evenimente excepționale. În intervalul 14:00 și 17:00 pasionații de fotografie vor putea participa la un atelier exclusiv cu Edward Aninaru, renumitul fotograf de modă stabilit în Los Angeles, cunoscut pentru colaborările sale cu vedete internaționale, precum Celine Dion, dar și cu publicații de prestigiu precum Vogue, Harper’s Bazaar și Marie Claire.

Cei interesați se pot înscrie completând formularul disponibil aici: Formular de înscriere

Începând cu ora 19:00, ieșenii sunt invitați la un Live Drawing Performance realizat de artistul plastic Vladlen Babcinețchi, urmat de un moment artistic special susținut de Tatiana Purcaru, soprană la Opera Națională Română din Iași.

Pentru prima dată în cadrul festivalului de modă și artă, culisele Privé Fashion Events vor fi deschise publicului, oferind ocazia de a descoperi procesul creativ din spatele evenimentului. Privé Open Backstage va avea loc la Baia Turcească, pe 13 septembrie, între orele 12:00 și 17:00, și va include o serie de activități artistice captivante precum, o expoziție de artă semnată de artista vizuală Anamaria Purdel (Bolohan), un live performance realizat de tânăra artistă Cezara Moraru, absolventă UNAGE, sesiune foto cu modele îmbrăcate în creațiile designerilor prezenți la festival, demonstrații live cu echipa de beauty și hair, și demonstrație de prelucrare a diamantelor, susținută de un bijutier.

Programul festivalului continuă în Grădina Palas, unde invitații sunt așteptați de la ora 19:00 pentru vernisajul expozițiilor artiștilor de renume Felix AFTENE, Vladlen BABCINEȚCHI și Dragoș PĂTRAȘCU. Începând cu ora 20:00, vor fi prezentate colecțiile talentaților designeri din România precum Laura Lazar, Tudor Halatiu, A&S Negulescu, SCARS, Maison Yvonne, Concept A Trois, Mareus, Atelierul de Stil,  Dames și Alexandra Țigăeru.

Evenimentul va include și colecții prêt-à-porter ale unor branduri din Republica Moldova, precum Dorìs, Poison, 2coat și Duca Clophing.

Accesul în zona VIP se face pe bază de invitație, însă publicul iubitor de artă și modă este binevenit în Grădina Palas, de unde poate viziona show-ul de modă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *