Prima pagină » Sanatate » Chist pe colul uterin poze. Probleme de sănătate provocate de aceste bule pe ovare

Chist pe colul uterin poze. Probleme de sănătate provocate de aceste bule pe ovare

26 mai 2022, 20:19,
BZI.ro, în Sanatate

Un chist pe colul uterin după poze reprezintă o creștere benignă care poate apărea pe ovare. Un chist arată ca o bulă rotundă de culoare albicioasă sau galben-albicioasă, umplută cu conținut lichid. Chisturile apar atât la femeile în perioada fertilă, cât și după 40 de ani. Chistul tinde să crească din cauza propriilor celule. În cazuri rare, un chist uterin, situat în special în regiunea ovariană, poate deveni malign.

Cauzele chisturilor sunt variate. Interesant este că unele femei dezvoltă chisturi, în timp ce altele nu în aceleași condiții. Deci, apariția chisturilor uterine și ovariene este afectată de tulburări hormonale și endocrine, menstruație precoce, avorturi, nașteri traumatice, alte intervenții, precum și din cauza disfuncție a glandei tiroide, boli inflamatorii și infecții genitale sau răceli.

femeie care se tine de burta din cauza chisturilor ovariene

Un chist dermoid reprezintă o creștere chistică umplută cu diferite tipuri de țesut

Chist pe colul uterin poze. Tipurile de tumori și dimensiunea acestora

Chisturile sunt localizate pe colul uterin și sunt canale înfundate ale glandelor, întinse cu un secret, un lichid pe care îl produc glandele. Mai simplu spus, acestea sunt bule situate sub membrana mucoasă de pe suprafața colului uterin. Destul de des, chisturile sunt multiple. Dimensiunea lor variază de la 1 milimetru până la 2 centimetri. Uneori, însă, sunt mult mai mari. În timp, chisturile pot deforma colul uterin.

Chisturile nu dispar în timp, iar în unele cazuri sunt indicate îndepărtarea și curățarea canalelor excretoare ale glandelor cu ajutorul galvanocausticei, crioterapiei și terapiei cu laser. Un chist ovarian este o formațiune lichidă volumetrică care face parte din ovare.

grafica femeie care se tine de burta din cauza chisturilor ovariene

Chisturile ovariene sunt deosebit de frecvente la femeile aflate la vârsta fertilă

Chisturile ovariene sunt deosebit de frecvente la femeile aflate la vârsta fertilă. Unele chisturi se formează pe ovare ca urmare a procesului normal de ovulație, eliberarea lunară a unui ovul din ovar. Acestea sunt chisturi funcționale și nu necesită tratament. Chisturile anormale rezultă adesea dintr-un dezechilibru hormonal. Echilibrul hormonilor feminini estrogen și progesteron, care sunt produși de ovare. Chisturile anormale reprezintă un pericol pentru sănătatea femeii și îi afectează funcția de reproducere.

Un chist dermoid reprezintă o creștere chistică umplută cu diferite tipuri de țesut, de exemplu, păr și țesutul pielii, chisturile de acest tip sunt congenitale. Pe când un adenom chistic reprezintă un chist care apare pe baza celulelor de pe suprafața exterioară a ovarelor.

Endometriom reprezintă creșterea țesutului endometrial. Iar boala ovariană polichistică este o colecție de chisturi foliculare care provoacă ovarele să se mărească și să formeze un înveliș exterior dur care interferează cu ovulația. De asemenea, o dată cu mărirea acestora, pulsul se schimbă.

Chisturile provoacă cancer ovarian. În ce stadiu acestea trebuie înlăturate

După vârsta de patruzeci de ani, femeile cu chisturi ovariene au un risc crescut de cancer ovarian. Atunci când chisturile ovariene sunt detectate într-un stadiu incipient, multe complicații pot fi prevenite.

grafica femeie care se tine de burta din cauza chisturilor ovariene

Chisturile sunt localizate pe colul uterin și sunt canale înfundate ale glandelor, întinse cu un secret, un lichid pe care îl produc glandele

La începutul dezvoltării, un chist poate fi suspectat numai la examinarea unui medic ginecolog. Simptomele unui chist ovarian apar numai în stadiul secundar al existenței sale. Printre semnele unui chist pot fi sângerare, durere acută, febră, vărsături, neregularități menstruale.

Dacă chistul a atins o dimensiune mare, aceasta este însoțită de o creștere simetrică sau asimetrică a abdomenului. Un chist ovarian neglijat poate fi atât de mare încât perturbă alte organe.

Tratamentul chisturilor este prescris în funcție de rezultatele examinărilor diagnostice cu ultrasunete, examenului ginecologic, laparoscopiei. Chisturile cauzate de dezechilibrul hormonal necesită refacerea acestuia, pentru care se folosesc contraceptive orale, a căror numire, pentru a evita efectele secundare, trebuie efectuată numai de un medic.

Dacă este necesar, se prescriu medicamente antiinflamatoare pentru un chist pe colul uterin ca în poze. Femeile sunt sub observație timp de 2-3 cicluri menstruale, dacă în acest timp tumora nu a dispărut, atunci este necesară intervenția chirurgicală. Dacă vorbim despre alte tipuri de neoplasme, este indicată îndepărtarea, deoarece în acest caz există riscul apariției unor neoplasme maligne.

medic care arata cu pixul spre un chist situat pe un mulaj al colului uterin

Cauzele chisturilor sunt variate

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *