Prima pagină » Culinar » Chișca moldovenească. Cum să pregătești cel mai suculent și fraged deliciu tradițional

Chișca moldovenească. Cum să pregătești cel mai suculent și fraged deliciu tradițional

05 oct. 2022, 11:10,
în Culinar

Chișca moldovenească gătită acasă este mult mai gustoasă. Conform acestei rețete, chișca de porc se dovedește a fi foarte suculentă, fragedă având un gust excelent. Pentru a reuși să nu crăpi chișca este bine să nu o umpli foarte tare deoarece lumenul intestinal se va micșora în timpul gătirii. Este bine să știi că după fierbere chișca de sânge trebuie pusă la copt. Aceasta poate fi gătită nu doar într-o tigaie, ci și în cuptor. Astfel, chișca trebuie ținută la copt timp de 15 minute la 170 de grade.

Pentru a pregăti o chișcă după rețeta bunicii vei avea nevoie de 2 l de sânge de porc, 300 gr de obraz de porc, 100 gr de slănină, 100 gr de hrișcă și 200 gr de ceapă. Pentru o aromă deosebită bunica adăuga în amestec și 40 gr de usturoi, sare și piper după gust. Desigur vei avea nevoie de 50 gr de chișca pentru a pregăti deliciul tradițional moldovenesc.

o chisca taiata pe un fund

Aceasta poate fi gătită nu doar într-o tigaie, ci și în cuptor

Chișca moldovenească. Pașii în pregătirea felului de mâncare

Pentru a reuși să te bucuri de unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare tradiționale moldovenești va trebui să aștepți 3 ore și 30 de minute. Acesta este timpul necesar ca deliciul să fie gata pentru servire.

Astfel, întâi de toate pentru a pregăti chișca este nevoie să spălați slănina și obrazul de porc. După care, puneți-l într-o cratiță, turnați peste acestea apă rece și trimiteți ingredientele la foc. Când apa fierbe, reduceți focul, continuați să gătiți obrazul și slănina timp de 40 de minute.

Apoi după gătirea acestora scurgem apa, trecem obrazul și untura printr-o mașină de tocat carne. Cel mai bine este să alegem o strecurătoare cu găuri mici, astfel chișca va fi mult mai delicioasă. După care trecem la curățatul cepei și a usturoiului.

mai multe bucati de chisca intr-o tigaie

Este bine să știi că după fierbere chișca de sânge trebuie pusă la copt

Cum să gătești hrișca pentru cea mai delicioasă chișcă. Cât timp trebuie fiert sângele

Pentru a obține o chișcă exact ca la bunica trebuie să sortăm hrișca. După care o spălăm, o punem la fiert până se înmoaie. Ulterior, adăugăm hrișca peste ingredientele deja tocate.

Din moment ce hrișca este gata este bine să treci la pregătirea celui mai important ingredient al felului de mâncare. Astfel, turnați sângele într-un bol, folosiți o strecurătoare pentru a îndepărta toate cheagurile. Se toarnă sângele într-un recipient cu hrișcă, obraz și untură, sare, piper și se amestecă toate ingredientele.

o chisca taiata in mai multe felii langa rozmarin pe o farfurie

Pentru a reuși să nu crăpi chișca este bine să nu o umpli foarte tare

Umplem intestinele cu masa pregătită, legăm capetele pe ambele părți, facem 10 puncții în tot intestinul. Găurile se pot face cu o scobitoare sau cu un ac de cusut. După care se fierbe sângele timp de 15 minute. Din momentul fierberii sângele se transferă într-o tigaie, se toarnă puțin ulei vegetal, câțiva căței de usturoi și crenguțe de rozmarin pentru o aromă deosebită.

Pentru a pregăti chișca moldovenească acoperiți tigaia cu un capac, prăjiți felul de mâncare timp de 3-4 minute, apoi întoarceți-l pe cealaltă parte, continuați să prăjiți încă câteva minute. Cel mai delicios fel de mâncare exact ca la bunica pe vremuri se servește pe masă cu sau fără garnitură. De asemenea, multe gospodine servesc deliciul alături cu sos de roșii. Chișca este foarte gustoasă și servită doar cu pâine proaspătă sau cu prăjitură cu cartof.

o chisca taiata pe o masa langa un pahar cu apa

Chișca moldovenească gătită acasă este mult mai gustoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`