Prima pagină » Actualitate » Chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv! Cât i-a cerut unui pacient
Chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv! Cât i-a cerut unui pacient

Chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv! Cât i-a cerut unui pacient

22 sept. 2023, 10:02, 1 ,
în Actualitate

Chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv. Și medicul Cornel Petreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cei doi, care sunt acuzați că ar fi luat mită, alături de alți 6 rezidenți, au fost plasați sub control judiciar. Aceștia vor avea interdicția de a profesa pe durata anchetei. Un singur medic suspectat de corupție a scăpat de măsuri preventive pentru că în ziua perchezițiilor era plecat din țară.

Chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv

Chirurgul Cristian Paleru, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ şi colegul său de universitate și de spital, doctorul Cornel Petreanu, și-au petrecut noaptea de joi spre vineri, 21 septembrie 2023, în arest.

Averile medicilor acuzaţi de luare de mită au fost verificate de procurori vor să le confiște diferențele uriașe între veniturile declarate legal și ceea ce au găsit la percheziții și după investigația financiară făcută pentru ultimii cinci ani.

În ceea ce-l privește pe doctorul Cornel Petreanu, diferențele despre care există bănuiala că ar proveni din mită sunt de 2.355.000 de lei, aproape 75.000 de euro, peste 21.000 de dolari, peste două mii de franci elvețieni și 100 lire sterline.

Doctorul Cristian Paleru a rămas, cel puțin până la finalul procesului, fără 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni. Acestea sunt sumele de bani pe care ofițerii DGA le-au ridicat la percheziția făcută acasă la el.

Anchetatorii i-au pus sechestru pe proprietăți mobile și imobile pentru o diferență de câștiguri posibil ilegale de 850.000 de lei.

„Mi-a solicitat suma de bani. Nu mi-a spus pentru ce sunt banii, mi s-a spus că trebuie să plătesc această sumă de bani”, a spus unul dintre pacienții doctorului Cristian Paleru.

Medicul i-ar fi cerut pacientului 1.500 de lei, bani pe care bărbatul susține că i-a și plătit. Apoi i-a mai dat diferite sume în două tranșe. Într-un final a cerut să-i fie schimbat doctorul, iar atunci chirurgul s-ar fi enervat.

În spital se știa că medicii cer șpagă

În spital, angajaţii ştiau că unii medici le cer bani pacienţilor, inclusiv din formularele de feedback anonime completate de bolnavi.

„Au fost semnale că lucrurile nu merg perfect, doamna manager a purtat discuții și cu colectivul de la chirurgie toracică, eu însumi am avut discuții cu colegii mei pe această temă, a acestor practici imorale și în ceea ce privește plățile informale de orice natură, li s-a explicat situația și că există o răspundere penală evidentă”, a declarat conf. dr. Cornel Sava, șeful secției de chirurgie toracică.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, Beatrice Mahler, a precizat fapta celor doi medici este o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Aceasta a adăugat că au fost ședințe și discuții cu medicii, cu privire la astfel de comportamente și „ei nu au confirmat niciodată că se supun unor astfel de acțiuni”.

„În aceste zile și cu aceste evenimente, încrederea pacienților în medici este grav afectată. Pe lângă colegii noștri, care sunt sub atenția organelor penale, la „Marius Nasta” sunt alți 94 de medici, care își desfășoară activitatea într-un mod care nu cred și sper că nu este așa, nu mai lasă loc de alte fapte de natura penală”, a spus Beatrice Mahler, după ce chirurgul Cristian Paleru, suspectat că lua bani de la pacienți, a fost arestat preventiv.

Comentarii
  • Aduceți medici din străinătate. Urgent.

    E o minciună ! ” INGERII „IN ALB NU PRIMESTE MITĂ…👻

    PS: ASTEPTĂM ȘI LA IAȘI ASEMENEA IMAGINI. VREM ȘI AICI SA SE FACĂ CURĂTENIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *