Prima pagină » Local » Chiriile din Iași în creștere continuă – Imobiliare.ro dezvăluie tendințele pieței
Chiriile din Iași în creștere continuă - Imobiliare.ro dezvăluie tendințele pieței

Chiriile din Iași în creștere continuă – Imobiliare.ro dezvăluie tendințele pieței

27 iul. 2023, 10:22, 9 ,
BZI.ro, în Local

Iașiul, unul dintre cele mai importante centre universitare și culturale din România, se confruntă cu o creștere semnificativă a chiriilor. Conform datelor furnizate de Imobiliare.ro, segmentul apartamentelor cu trei camere a înregistrat o creștere anuală de 15,3%.

Daniel Crainic, director marketing al platformei Imobiliare.ro, subliniază că această tendință ascendentă se remarcă chiar și în lunile de vară, perioadă în care se presupune că cererea ar trebui să fie mai temperată. Cu toate acestea, inflația și modificările fiscale au exercitat o presiune crescândă asupra prețurilor, iar în viitorul apropiat se prognozează creșteri semnificative în continuare.

Conform datelor recente, chiria medie solicitată de proprietari în Iași este de aproximativ 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pentru un apartament cu două camere și 450 de euro pentru unul cu trei camere. În același timp, Timișoara rămâne cel mai accesibil oraș din România pentru toate cele trei categorii de apartamente, în timp ce Capitala și Cluj-Napoca reprezintă extremitățile superioare ale pieței, cu cele mai înalte chirii.

Într-o perspectivă națională, chiriile pentru apartamentele cu două camere se situează între 350 și 480 de euro, în timp ce garsonierele necesită un buget mediu de 220 până la 310 euro lunar. Pentru cei interesați de apartamentele cu trei camere, prețurile variază între 400 și 650 de euro pe lună.

Aceste date indică faptul că piața imobiliară din Iași, precum și din întreaga țară, se confruntă cu o dinamică complexă, determinată de multipli factori, cum ar fi inflația, cererea crescută ca urmare a reînceperii anului școlar și univeristar. Deși sunt necesare ajustări în acest context, evoluția pieței aduce cu sine oportunități pentru proprietari și provocări noi pentru viitorii chiriași care se află în căutarea unor soluții echitabile și sustenabile.

Comentarii
  • Minciuni de 2 bani. Sunt speriate ovinele din lipsă de țepuiți la cumpărare.
    Chiriile vor scădea.
    Inflația i-a lovit pe chiriași, restul banilor sunt pt o chirie mai mica sau la maman. Vine deflație, creșteri de taxe, ajustări salariale, scăderi de chirii, prăbușire prețuri imobiliare. :)))

  • Asta chiar e gogonata. Pe perioada vacantei nicio chirie nu creste. Ba mai mult, scade. Asa cum scad si incasarile agentiilor imobiliare. Hai sictir.

  • 🕷ȘOC ! VESTE PROASTA PENTRU IESENI:CRESC DOAR CHIRIILE LEGALE(ALEA CU CONTRACT INTRE PARȚI) 🕷 ALEA LA NEGRU RĂMÂN NESCHIMBATE

    E adevarat, dar cresc doar chiriile legale. Atât. Chiriile la negru raman la fel, unele din lipsa de clienti pot fi negociate.
    Daca te mananca-n cur sa ceri contract/bon fiscal, atunci o sa platesti bani mai multi.

  • Administrațiile pot rezolva extrem de simplu problema evaziiniștilor.
    Chiriașii fără contract au spanac în loc de creier.

  • Va merge râu și inventați prostii.

  • La 2 camere. chiria e 290 euro, medie.
    Cu 350 incepe sa fie lux.

  • Vintila, eu am vazut 250 sau 300 la 2 camere. La 300 ai conditii bune. Alea cu 350, intr-adevar sunt lux din perspectiva locatiei poate. Dar chiriile sunt mai jos de ce zic baietasii astia in articol. Au scris si ei un articol sa ridice artificial piata. Mai vazusem un articol intr-un ziar ca la nunta se dau 1800-2000 de lei :)))))))))) Asa si astia.

  • @goran fermecatorul de old lady 👩‍🦳

    Goran
    august 3, 2023 la 6:28 pm…vb prostii, mergi cu ligheanu pe Bahlui.🤪

    La o nunta, chiar se dă 2.000 lei pe masa.
    Tu esti genul ala de nuntaș care calculeaza meniul si mai pune 10 lei pe lânga, oi…gandeste-te, ca mai e si muzica minim 4000euro, fotograful 3-4000 euro, florile 3000 euro, sala, rochia de mireasa, doar no o cumpara din bazar cu 309 euro,etc
    Normal ca se poate mai ieftin, dar primesti doar ,,gunoi,,…100% gunoi !

    Sa dau un exemplu, la foto video; daca alegi fotografi mai ieftini, primesti filmarea nunții la rezolutie hd ready si 600 de poze) 😆😅😆🤣😅😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *